14-дневна карантина за руснаци в Монтана, пристигнали да работят по Балкански поток

  • 12 май 2020 13:27

  • 1147
  • 0
14-дневна карантина за руснаци в Монтана, пристигнали да работят по Балкански поток
© Novini.bg

Под 14-дневна карантина в Монтана са 29 руски граждани, пристигнали, за да работят по изграждането на газоразпределителна станция на Балкански поток край монтанското село Расово.

Те са изолирани в хотел в Монтана и са им взети проби за РCR-тестове, съобщиха от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Монтана.

Под домашна карантина в Монтанско са 708 души

Други 26 руски граждани, пристигнали да работят на същата станция край село Расово, вече са на обекта, след като тяхната 14-дневна карантина изтече и дадоха отрицателни РCR-тестове за коронавирус.

РЗИ приключи тестването на персонала в домовете за стари хора в региона. Чакат се резултати от още няколко проби от работещи в дома в село Орсоя. До сега бяха открити трима заразени - две хигиенистки от дома в село Добри дол и един шофьор от дома в село Говежда. Тримата са без симптоми и са поставени под 28-дневна карантина в домовете си, заедно със своите семейства.

Всичките хора, настанени в дома в село Добри дол, бяха тествани и дадоха отрицателни проби. Същото ще бъде направено и с хората в дома в село Говежда, уточниха от здравната инспекция в Монтана.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1147 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини