Медийна група иска само четири радиа да се слушат в градския транспорт в София

  • 09 април 2012 10:39

  • 871
  • 1
Медийна група иска само четири радиа да се слушат в градския транспорт в София
©

В превозните средства на градския транспорт да се слушат четири радиостанции предложи миналата седмица медийната група "BSS Media", по време на заседанието на комисията по транспорт на Столичния общински съвет.

Председателят на комисията Радослав Тошев даде срок до седмица да се уточнят детайлите, преди предложението да се гласува. Дни по-късно той обяви, че няма ангажимент и не мисли да го подкрепя медийната група.

На общината бе предложено медийно партньорство, като срещу него се ползват за реклама превозните средства на градския транспорт, където да звучи ефира на някоя от четирите радиостанции на медийната група, информира БНР. Като абсурдно и неприемливо коментираха предложението Калоян Паргов от БСП, Владимир КисьовВладимир Кисьов Владимир Кисьов е български политик, кандидат за кмет на София, издигнат от СДС. Кисьов е роден от СДС, Христо Ангеличин от ДСБ и Росен Малинов от БСП:

"Аз не съм убеден, че гражданите искат да слушат радио, някои може би искат да четат книга. Това, което иска шофьорът да слуша не е казано, че возещите се в автобуса ще предпочетат същия вид музика. Това си е живо купуване на медии, които да отразяват това, което е изгодно на някои в общината", каза Паргов.

"На мен ми се струва, че в такива крайности не трябва да се изпада, само 4 радиостанции, пък най-малкото поп-фолк в автобусите. По-важно е да транспортираме хората, да създадем условия, по-скоро информационни и новинарски емисии трябва да бъдат пускани в автобусите, които биха били от полза на гражданите", обясни Кисьов.

"Като разбрах за кои радиостанции става въпрос и настръхнах. Не ми се струва редно в никакъв случай. Не може да има монопол върху това, какво слушат хората в градския транспорт и то да зависи единствено от решението на шофьора. Не си представям как някъде бичи някаква чалга. Не го разбирам и няма как да се съглася за такова нещо", заяви Ангеличин.

"Ще престана да пътувам с градския транспорт. Това е крайно неприемливо за мен", беше категоричен Малинов.

Последвайте канала на

Десислава Станева
871 1

Коментари 1

Добави коментар

2012.04.09 | 11:11

1
"Ще престана да пътувам с градския транспорт. Това е крайно неприемливо за мен", беше категоричен Малинов.

Добави коментар

Водещи новини