БСП пак пее първи глас в хора на лъжата

  • 08 май 2020 15:52

  • 9268
  • 0
БСП пак пее първи глас в хора на лъжата
© Колаж: Novini.bg

Не, не съм изненадан, но това не значи, че гледам спокойно на случващото се – че БСП отново загърбват истина, история, национален интерес, България и българите, просто за да се покажат като верни прислужници на Кремъл. 

Те демонстрират приемствеността си с БКП, макар до неотдавна да беше модерно в техните среди да се дистанцират. Мина време, хората позабравиха, насадиха достатъчно соцносталгия по байтошовото време и веднага смениха посоката. Сега вече са горди наследници на диктаторската, садистична БКП. И като горди наследници на една продажна антибългарска партия, каквато е БКП, новото поколение социалисти също като дедите си, се мятат сляпо да защитават московския интерес. Пък било то и просто за да му лъснат малко имиджа. 

Що е то: османски фес или съветско знаме?

От БСП поискаха оставката на външния ни министър Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на, защото изразила официална позиция по адрес на Съветския съюз и това, което садистичният комунистически режим е направил в Източна Европа. 

„САЩ и 10 държави от Източна Европа, включително България, осъдиха „тъжния опит да се подправи историята“ около събитията, които „доведоха до Втората световна война и до разделянето на Европа като неин резултат“, съобщава ни Свободна Европа. България и 10 държави осъдиха подмяната на историята в подписана декларация. В нея не се споменава името на държавата, която се опитва да „изкриви историческите събития“, но от текста става ясно, че е насочена срещу подмяната на фактите що се отнася до налагането на комунистически режими в страните от Източна Европа с активната подкрепа на Москва и превръщането на държавите в сателити на СССР".

И, да – логично подписът ни – на нас българите – да стои там официално, поставен от официално лице. От наше име. 

Но БСП имат друго виждане по въпроса. Вкопчили се в пропагандата за „тогава бозата беше шес-стинки и всички ходехме на море“, очакват да изтрият с магическа пръчица спомените за лагерите, печатите по краката, стригането, затварянето за вицове, убийствата, садизмът, забраната да мислиш, да говориш, слухтенето, доносниците, съсипаната икономика, култът към личността на едни селски идиоти. Но да, бозата беше шес-стинки. 

Истински соцгазъм, другари!

И макар и в България съветският войник да не е изстрелял и един куршум, те ни били Освободители. А за изнесеното злато от България, откраднатите ни държавни архиви и наложените репресии, БСП имат ли да кажат нещо?

Въпросът ми е реторичен, знам им нивото на пропагандата: „не е вярно, подменяш историята“ и т.н. 

Поне за едно съм им благодарен – че периодично ни напомнят що за стока са, за да не се излъжем да им симпатизираме. Защото в България имаме този проблем – кратката историческа памет и склонността да залитаме по хрумки, вместо по идеи. Та, за да не се излъжем да им симпатизираме, е хубаво, че от време на време ни напомнят за истинското си лице. 

Милионери, червени принцове и принцеси с бентлита и палати говорят за „социалното“, за „социализъм“, за „социалистическа идея и идеал“, а в банката натъпкали милиони, всичките работодатели, капиталисти закоравели и преяли с власт и пари, местни бейове, зърнари, усвояващи еврофондове, докато реват срещу Европа, плюскат от европейската обща маса, а с пълна уста плюят лиги и трохи, докато крещят срещу Европа. Влюбени в Русия, но поддържат връзка с нея „от разстояние“, иначе на почивка ходят в Италия и Франция, а децата им учат в Англия и САЩ. 

Едно към едно с дедите си от БКП – червени принцове и принцеси, милионери, за които всичко беше разрешено, натъпкали си дебелите зад*ици в лимузините, говорещи по митинги и срещи за социализма, докато преяждат на държавната софра с луканка и пържоли, а робският народ им се радва и песни им пее да ги забавлява. 

„Макар и май 1945 г. да донесе край на Втората световна война, с това не дойде свобода за цяла Европа. Централната и източната части на континента останаха под управление на комунистически режими в продължение на почти 50 години. Балтийските държави бяха окупирани противозаконно и анексирани, а Съветският съюз сграбчи останалите народи в желязна хватка чрез неимоверна военна сила, репресии и идеологически контрол“, се казва в декларацията. 

Кое не е вярно? Защото ТОВА са фактите. Това, че някой е свикнал от позицията на биещата сила да използва за довод крясъците и заплахите, не го прави прав; прави го арогантен г*з и лъжец със силен глас, нищо повече. Но те така са свикнали да водят „спорове“, пък било то и исторически. 

Вие хубаво ни освободихте, но от вас кой ще ни освободи?

Съветската армия не е освобождавала България, а я е окупирала, благодарение на продажната марионетка Георги Димитров, известен като Гошо Тарабата, и подобните на него. А единствените загинали съветски войници в България (нищо, че под път и над има техни паметници… на „загиналите за свободата на България“) са препилите със спирт на 14 септември 1944 г. Плячкосали и ограбили склад на пристанище Бургас и намерили спирт. Без да проверят годен ли е за пиене или не, се налели до козирката с него. От около 200 червеноармейци гуляйджии 42-ма са умрели от отравяне, а шестима ослепели. Това са „жертвите“, които са дали. За това трябва да сме им благодарни, а днес ни наричат „неблагодарници“, защото не им благодарим по цял ден всеки ден. Но архивите ни няма да ни върнат, нито откраднатото злато, нито ще се извинят за десетилетията съветски терор. И, докато си говорим за „благодарността“ на Кремъл и понеже скоро е 24 май… ние им дадохме писменост, култура и вяра, а Путин през 2017 г. каза: „Днес е специален ден и за Русия – Денят на славянската писменост, а славянската азбука и литература са дошли до нас от Македонска земя“. 

Въпроси?

Благодарност? 

А към БСП: вземете си соцносталгията и бозата от шес-стинки и си я заврете в дебелите… спомени. 

9 септември: 75 години от гибелта на България!

Последвайте канала на

Александър Томов
9268 0

Свързани новини

Водещи новини