До дни отварят детските кухни в София

  • 05 май 2020 14:17

  • 1464
  • 2
До дни отварят детските кухни в София
© Pixabay

Работим за това в следващите дни да отворим детските кухни. Това каза пред журналисти кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска в отговор на въпрос кога ще бъдат отворени детските градини и ясли в столицата, предаде репортер на Novini.bg.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33003

Идвам от заседание на Общинския оперативен щаб, на него взехме решенията за зоните, за градския транспорт и за отварянето на детските кухни, обясни тя.

Зоните в София ще са безплатни до 7 май

По отношение на детските градини и ясли имаме готовност да реагираме веднага, след като министърът на здравеопазването и министърът на образованието и науката преценят, че това вече е възможно, допълни Фандъкова.

Фандъкова: В следващите дни може да се говори за постепенно отваряне на парковете за всички

Попитана спазват ли се противоепидемичните мерки от софиянци, столичният кмет заяви: "Като цяло мерките се спазват. Хората свикнаха с режима. Аз съм благодарна и за отговорността на софиянци. Разбира се, има единични случаи, единични нарушения. МВР и Общинска полиция имат патрули в големите паркове, а районните кметове имат задача да организират движението в по-малките паркове. Аз вярвам, че всичко е въпрос на самодисциплина и на лична отговорност, защото всички ние сме възрастни хора, достатъчно разумни, да се грижим за себе си и за нашите деца. Най-голямата грижа е да се спазва дистанцията. На затворени пространства и в градския транспорт да се носят маски и постепенно ще можем да свикнем да живеем в тази ситуация, при това София да остане активен град".

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1464 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Мира

2020.05.05 | 15:09

1
Рай за мързеливите майки.
Anthony

2020.05.05 | 15:32

2
РАЙ И ЗА БЕЗДЕТНИ БОКЛУЦИ КАТО ТЕБ, НАЛИ ХИХИХИИ ИЛИ СЪЩНОСТ IT DOESNT MAKE ANY DIFFERENCE, STERILE WHORE

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини