Отиде ли си коронавирусът от Паничерево?

  • 03 май 2020 18:02

  • 1883
  • 1
Отиде ли си коронавирусът от Паничерево?
© Нова телевизия

Близо 2000 души, жители на гурковското село Паничерево, преживяха 14-дневна пълна блокада. Населеното място бе обявено за огнище на зараза от COVID-19.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Жителите на селото посрещнаха новината за края на карантината с песен. До блокадата, обаче, не се стигна с песен, а с бягство от Инфекциозното отделение на старозагорската болница на 58-годишен мъж, болен от коронавирус. Хванал такси и се прибрал в селото си.

Болен от коронавирус избяга с такси от болницата в Стара Загора

През нощта той е бил на мястото си. Това го установява дежурният екип. Сестрата му е направила манипулация сутринта в 6 часа и след това, по време на старта на визитацията, което се случва около 9 часа е установено, че пациентът не е наличен в стаята си, каза пред Нова телевизия проф. Лилия Пекова, началник на Инфекциозното отделение.

Той има семейство - жена и три внучета, които живеят заедно. При тях има ниска здравна култура. Няма никаква социална ангажираност при тези хора, посочва кметът на Паничерево Атанас Граматиков.

Последва и бърза реакция. Паничерево бе затворено със заповед на здравния министър. Не бе допускано влизането и излизане на хора от него. Жандармерия охраняваше всички входове и изходи. В селото се прибираха единствено идващите от чужбина.

Още в първите дни случаите на COVID-19 се увеличиха. Аз лично не знаех, че се сблъсквам с коронавирусна пневмония, защото стана изведнъж се наложи да хоспитализирам пет лица с клиника, разказва лекарят д-р Живко Атанасов.

Вдигнаха карантината в село Паничерево

Селото бе обявено за огнище на коронавирус. С положителни проби се оказаха роднините на избягалия пациент. Заразените достигнаха до 15. Всички случаи, с изключение на трима, са от тези фамилии. Тоест три деца, внучета на хоспитализирани, както и две съпруги на хоспитализирани, коментира още Атанасов.

Това значи, че е имало циркулация на вируса и е предавана заразата вътре в селото, посочи доц. Ангел Кунчев.

Не пожелавам на никой колега да му се струпат за четири дни пет пациенти, да бъдат хоспитализирани и да бъдат потвърдени с коронавирус, категоричен е д-р Живко Атанасов.

 

   

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1883 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ТИКВАТА ГАДНА КРАДЛИВА

2020.05.03 | 18:40

1
ОТ 11 ГОДИНИ Е НА ВЛАСТ .ЦЯЛАТА ЗАКОНОДАТЕЛНА ВЛАСТ Е ВЪВ НЕГОВИ РЪЦЕ.АКО ИМАШЕ ВОЛЯ и ЖЕЛАНИЕ ДАЛИ НЯМАШЕ ДА СЕ, ПРИЕМАТ ЗАКОНИ ЗА НОРМАЛИЗИРАНЕТО НА ЖИВОТА ВЪВ ТЕРИТОРИЯТА и ДА СПРЕ ГЕНОЦИДА НАД ЕТНИЧЕСКОТО БЪЛГАРСКО НАСЕЛЕНИЕ.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини