Ето как в Перник следят опазването на обществения ред

  • 29 април 2020 19:09

  • 1710
  • 3
Ето как в Перник следят опазването на обществения ред
© Община Перник, Фейсбук

Община Перник показа контролния център, който следи работещите над 40 камери за денонощно видеонаблюдение.

Камерите са монтирани в различни точки на града – възлови кръстовища и пътни артерии, пешеходни зони в централна градска част и други. Устройствата засичат автомобилния трафик и установяват нарушения при паркирането.

Те имат възможност и за периметрова охрана, както и аларми при засичане на нередности. В идните месеци и на други възлови места в града ще бъде монтирано видеонаблюдение.

Трима души биха и отвлякоха мъж в Перник

По този начин община Перник ще упражнява допълнителен контрол за спазване на обществения ред, опазване на общинско имущество и за предприемане на действия при евентуални нарушения.

Последвайте канала на

Novini.bg
1710 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Рошко

2020.05.01 | 18:12

3
Е миналата неделя откраднаха цял бус-а да видим сега камерите
Габдулла

2020.05.01 | 16:11

2
Това е най- тъпото нещо. А кой ще седи на тия монитори и какво ще следи?! Престъпност така не се бори, но за сметка на това е много ефикасно за тормоз на гражданите. Така само избирателно ще се наказват хора. Кой ще контролира операторите? Това е основния въпрос. Иначе все повече се навлиза в жизненото пространство на хората. Първо да оправят безумията със знаците и да накарат полицията да работи, а не само да лепи глоби около Минна Дирекция, зад ОББ и да клечи до триногата.
Будинов

2020.04.30 | 21:01

1
И как засичат неправилното паркиране.Ей идиоти,за всеки паркирал обратно на посоката на движение в нормалния свят го отнася подобаващо.В мутристан е престижно да си на опаки.Ако кат мишоците си вършеха работата,Перник ще бъде образец за всички останали градове но нейсе.Апропо,кога тази помиярска структура кат ще бъде разформирована

Добави коментар

Водещи новини