В община Тервел ще бъде изграден пети Център за социални услуги

  • 22 април 2020 09:37

  • 157
  • 0
В община Тервел ще бъде изграден пети Център за социални услуги
© getty images

В община Тервел ще бъде изграден пети по ред Център за социални услуги, съобщават от кметската управа за одобрения проект от Държавен фонд "Земеделие". С финансова подкрепа от близо 322 000 лева новото звено ще заработи в село Безмер. Социални центрове вече осигуряват редица услуги за жителите на Коларци, Нова Камена, Зърнево, Поп Груево, както и на близки села.

По новия проект ще бъде преустроена триетажна сграда, която разполага и с дворно място от 1400 квадратни метра. Ще бъде изграден кухненски блок, в който ще се приготвя храна за възрастните хора от домашния социален патронаж, за децата в местното училище и детската градина, посочват от общината. Ще бъде закупен автомобил за разнасяне на храната, както и ново кухненско оборудване - конвектомат, хладилници и хладилни камери, печка и други. Ще има и трапезария.

Домашният социален патронаж в Кубрат ще получи козунаци за Великден

В социалния център ще бъде разкрит лекарски и зъболекарски кабинет с манипулационна и чакалня за пациентите. Строителството в медицинския сектор се финансира с 21 000 лева от общинския бюджет, допълват от кметската управа. Децата в селото ще разполагат с цял етаж от сградата за занимания по интереси.

Социалните центрове в селата са добра практика за община Тервел, защото осигуряват грижи за най-възрастните жители и за децата и разкриват постоянни работни места, смятат от кметската управа.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
157 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини