Кметът на Буковлък: КПП-та са с нулев ефект

  • 22 април 2020 07:33

  • 3125
  • 7
© Булфото (архив)

Няма да гледаме само дивиденти. Ефектът от КПП-та е нулев. Само се ангажира капацитет. Преди месец и половина трябваше да се затвори цялата държава и никакво влизане от чужбина. Това заяви в ефира на Нова телевизия Росен Русанов, кмет на плевенското село Буковлък.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33002

В населеното място има 4 случая на заразени с коронавирус и 4000 души население. Той е на мнение, че цялото село ще пламне. Има предложение селото да бъде поставено под карантина за 14 дни.

Обмислят карантина за 2 седмици на най-голямото село до Плевен

40 проби се взимат от село Буковлък. 38 проби са взети от работници в цеха и внесени в ранния следобед вчера в лаборатория и чакаме да излязат, разясниха от РЗИ.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
3125 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
ИМА

2020.04.22 | 08:51

1
Хора които мислят! Ще затвориш държавата за две седмици и какво? Ще отложиш неизбежното с две седмици. Може и още две, още , но все си е отлагане. До ваксината ако се отлага държавата ще изчезне заедно с жителите й
Критично мислещ

2020.04.22 | 12:43

7
Болниците разбира се ще работят няма как, но колко са ражданият спрямо останалата активност. За тях както и изключително спешните случаи винаги може да се намери безопасен начин да се организират. Те са много по- малко спрямо всички други контакти между хората които разпространяват заразата и може да се контролират чрез тестове и ли третиране като заразени. На хронично болните може да се отпуснат предварително лекарствата за 2 медеца. Колкото до пътуването от чужбина разбира се, че то не трябва да бъде разрешено и след 28 дневната карантина. Важно то би трябвало страната да бъде изчистена и живота в нея да продължи. После идва момента на защита от повторно проникване на болестта. Пътуванията трябва да останат напълно ограничени докато не се изчистят и другите страни или докато не се създаде наистина ваксина която да е абсолютно задължителна за всеки които иска да пътува където и да е. След време може и да се разрешат най-неотложните пътувания, но с абсолютен стриктен и поголовен контрол. Примерно изграждане на карантини лагери на самите гащници. Тест за всеки завърнал се настанява в лагера за карантина последващ тест който ако е отрицателен поставяне под домашна карантина с гривна за проследяване на всяко движене. След изтичане на домашната карантина отново тест и чак след това човека да е свободен да се върни към нормалния си живот. При такива мерки гарантирам, че желанието на почети всички да пътуват моментално ще се изпари и ще останат единствено най-неотложните и спешни случаи които биха били изключително по-малко.
Критично мислещ

2020.04.22 | 12:39

6
28 дни са точно 4 седмици . Нима всеки не може да си направи сметката да се запаси с храна за 4 седмици. Не казвам, че трябва да се обяви в 23:00 часа както правят нашите умници и мярката да влиза в сила от 0:00 часа. Да лишение не е лесно,но не и невъзможно. Това е много по-малкото зло. Да не говорим, че ако има план както казвате което не е никак малко вероятно такива действия биха подкопали най-много такъв план защото 28 дни са само една много по малка част от 365 на годината и тяхното заличаване би свило по-малко брутния вътрешен продукт отколкото продължителна криза която е вече налице. Освен това ако всичко се замрази и не работи за 28 дни няма как и да възникни безработица защото никои няма да може да съкрати никой просто администрацията няма да работи и няма как да стане, а на 29 ден всичко ще си е както е боло преди 28 дни и няма смисъл да се съкращава никои. На всеки му се полагат поне 20 работни дни платена отпуска и това не би засегнало доходите му нито би наварило работодателите толкова колкото измислени защитни мерки които ще се точат с месеци наред и една продължителна икономическа сагнация.
До Критично мислещ

2020.04.22 | 10:53

5
За 28 дни? Вие чувате ли се какви ги плещите! 28 дни хората няма да имат нужда от храна, лекарства, лекарска помощ (защото все пак има хора и с други заболявания), има раждания и т.н.? И след 28 дни какво ще се случи, нали пак ще тръгнат прибиращите се от други държави! За второто сте прав, но това е планирано, да не забравяме, че от 2018 ни продъниха ушите как през 2020 очакват новата световна икономическа криза и ето тя започна, само, че чрез този грип!
Критично мислещ

2020.04.22 | 09:30

2
Напротив това е единственото смислено казано от някои. Наистина това трябваше да се направи още първия ден пълно отразяване на сатаната от целия свят. Нито едно един жив човек да не влиза или за от страната по никакъв повод и по никакъв начин. Трябваше цялата страна да излезе в 28 дневна принудителна отпуска. Да не работи абсолютно нищо освен болница полиция и пожарна. Трябваше всеки един град да се изолира, Всеки един квартал. Всяка една жилищна сграда и апартамент да се запечата никои никъде да не излиза по никакъв повод за само 28 дни. Ако това беше направено вече тази болест нямаше да съществува в страната и щяхме да сме забравели за това. Загубите биха били много по-малки отколкото са дотук, а в момента епидемията е само в началото и ще се точи още много, ще се разболеят и ще загубят живота си още много хора. Но за съжаление никой не иска да предприеми крути мерки и да изкорени болестта, а всички искат само да управляват епидемията за да може да трупат дивиденти и да отклоняват и крадат средства, да разпределят помощи по ”целесъобразен” начин да раздават кредити на правилните през правилните банки. Да теглят международни заеми и т.н и всичко това на цената на загубени човешки животи и такива които ще бъдат загубени от огромната икономическа рецесия която вече настъпва с пална сила, на гърба всички хоро които ще изтърпят последствията на икономическата рецесия и които ще изплащат през целия си живот изтеглените международни заеми.
Таня

2020.04.22 | 10:04

4
Този човек още преди няколко месеца предупреждаваше за селото си. Върнали се около 200 души от чужбина, а от РЗИ му пратили указания за карантина само на двама!? По някоя от телевизийте мисля, че го гледах.
Петко

2020.04.22 | 09:40

3
Прав е КМЕТА аба тука трябва да се откраднат едни много пари за които обикновения човек не е и сънувал.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини