Проф. Генчо Начев: Сега имаме повече време за размисъл насаме със себе си

  • 19 април 2020 19:22

  • 853
  • 1
Проф. Генчо Начев: Сега имаме повече време за размисъл насаме със себе си
© БТВ

Професор д-р Генчо Начев е потомствен хирург. Специализирал е  в престижни американски центрове в Хюстън и Минеаполис; в Берлин, Германия и в Кралския колеж по хирургия, Лондон. Президент  и  съосновател на Световната асоциация на сърдечно-гръдните хирурзи, в която членуват над 40 000 елитни лекари от цял свят. Национален консултант по кардиохирургия.

Носител на десетки награди и най-високото отличие - орден "Стара планина", I-ва степен. Почетен гражданин е на Казанлък и София. Съавтор е на книгите "Историята на 23-ти пехотен Шипченски полк" и "Забравената война". Ръководи болница "Света Екатерина".

Проф. Начев изказва уважението си към младите колеги, които се впускат в борбата с коронавируса на първа линия.

„Великден е в сърцата на хората. Не е толкова важно дали ще отидеш на църква, а какво изпитваш. Великден е надежда и вяра, че можеш да бъдеш по-добър, че можеш да направиш така, че светът да стане по-добър. Надежда, че никога нищо не е изгубено дори в най-тежките моменти има изход, въпросът е, че човек трябва да е търпелив от една страна и да бъде упорит в търсенето на изход от друга. Така че в един тежък момент, какъвто е сега, мисля, че имаме повече време за размисъл насаме със себе си“, казва проф. Генчев.

„Винаги съм се чувствал длъжник на България. Когато повече хора почнат да се чувстват длъжници на тази страна, нещата ще стават по-добре“, смята лекарят.

Последвайте канала на

Novini.bg
853 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
11 септември

2020.04.19 | 20:23

1
да почваме седмицата с две самоубииства и 3 деца сираци . боклук долен вие не ст лекари а убиици мръсник пукни.

Добави коментар

Водещи новини