Няма заразени с COVID-19 в ромските квартали на Пловдив

  • 16 април 2020 13:07

  • 769
  • 1
Няма заразени с COVID-19 в ромските квартали на Пловдив
© Булфото (архив)

Няма болни в ромските квартали на Пловдив, няма напрежение. Гражданите там спазват изискванията и мерките, наложени от извънредното положение, каза кметът на Пловдив Здравко ДимитровЗдравко ДимитровЗдравко Димитров Димитров е български политик, Областен управител на област Пловдив. Роден е на. Той обясни, че има патрули на МВР и на общинска полиция. 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33008

Кметът на район "Източен" Иван Стоянов каза за Радио Пловдив, че работят паралелно с VI-то РУ на МВР . В района се спазват мерките, има засилено полицейско присъствие от 13 март, има патрули на моторизирани полицаи, други с кучета, проверяват се всички карантинирани в "Столипиново", магазините са с намалено работно време. 

Здравко Димитров: Пловдив е по-силен от коронавируса, от утре затягаме още мерките

Избягва се струпването на хора. Кметството заедно с шестима доброволци дезинфекцират по входове, магазини, спирки, пейки и места с пешеходци. Има завърнали се от чужбина, но те спазват карантината, защото се проверяват на адрес от МВР. Няма болни роми, някои от хората със симптоми на грип са преминали през  новооткрития кабинет в ДКЦ "Изток". Лекарите са съобщили за прегледани осем човека, но без коронавирус. В кабинета работят общо 19 лекари, сестри и доброволцим, заяви Стоянов.

Според кмета Здравко ДимитровЗдравко ДимитровЗдравко Димитров Димитров е български политик, Областен управител на област Пловдив. Роден е на затоплянето на времето ще бъде проблем: "Има органи на реда и мисля, че ще се справим, това важи за всички, сами да се пазим едни други. На Великден ще бъда със семейството си, ще обиколя града и за малко ще отида на църква, но няма да е както е било. Господ е във всеки един от нас, светли празници и спазвайте указанията, и това ще мине, дано е по-кратък този период, през който минаваме всички".

 

   

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
769 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.04.16 | 13:56

1
Няма и да има.Всичко е шаш.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини