19 заловени нарушители на карантина в Асеновград

  • 10 април 2020 17:41

  • 1064
  • 0
19 заловени нарушители на карантина в Асеновград
© Колаж: Novini.bg

Общият брой карантинирани в община Асеновград към 08:00 ч. днес (10.04.20 г.) е 131 души. Новорегистрираните за седмицата са 126, а с отпаднала карантина са 155 жители, съобщиха от общината.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Извършените проверки на лица за спазване на карантинните мерки наброяват общо 252, а на обектите - 94. В Оперативната дежурна на общината за последните 7 дни са постъпили общо 8 сигнала. Гражданите обикновено алармират за струпване на много хора на едно място, за неспазване на противоепидемичните мерки пред големи хипермаркети, както и за нарушили карантината лица.

Код здраве: Стъпки и насоки относно теста за коронавирус

В РУ - Асеновград са получени 29 броя сигнали за седмицата. Установени са 19 нарушители, които са заловени, че не спазват ограничителните мерките от заповедта на министъра на здравеопазването, и за това им е съставен акт за установяване на административно нарушение (АУАН). Полицейските служители работят по 3 преписки срещу граждани, неспазили наложения им карантинен срок.

Междувременно в новата секция КОРОНАВИРУС COVID – 19 в сайта на общината всеки може да се запознае с предпазните мерки, последните заповеди на министъра на здравеопазването и на кмета на община Асеновград. Публикувана е и информация за превенция за предпазване от коронавируса, дарителски сметки за дарения и дарителите, които са се включили до момента в кампанията, както и горещи телефони.

Нови 11 заразени с коронавирус, 635 са всички случаи

Междувременно, до 07:30 ч. на 09.04.20 г., като мярка срещу разпространението на заразата, бяха дезинфекцирани основните улици на Асеновград. Регулярно по график се извършва миене и дезинфекция и на съдовете за отпадъци. Предстои от следващата седмица да бъдат измити с препарат главни и второстепенни улици в Асеновград и кварталите „Горни Воден“ и "Долни Воден".

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1064 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини