Какви са новите данни за развитието на коронавируса в Бургас?

  • 10 април 2020 16:55

  • 1531
  • 0
Какви са новите данни за развитието на коронавируса в Бургас?
© Димитър Николов, фейсбук

Общинският кризисен щаб взе решение да бъдат преведени средства на УМБАЛ, Белодробната болница и Бърза помощ, с които за се закупят медицинска апаратура и консумативи. Решението е въз основа на заявените искания. Това съобщи кметът на Бургас Димитър Николов.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32988

През своя фейсбук той запозна гражданите с последните новини около коронавируса.

23 000 лева ще бъдат преведени на УМБАЛ, за да се купи инструментариум за операционна, в който влизат - електрокоагулатор, аспирационна помпа, контейнери с общохирургичен набор и др. Още 25 000 лева ще получи държавната болница за закупуване на 25 бр. перфузори.

5 600 лева ще бъдат осигурени на Белодробна болница за закупуване на ЕКГ, дефибрилатор и аспирационна помпа.

Бърза помощ е заявила необходимост от безконтактни термометри на стойност 1000 лева.

Код здраве: Стъпки и насоки относно теста за коронавирус

От 390 взети проби през последните няколко дни на медицински персонал от Спешна помощ, Спешно отделение, Инфекциозно отделение, медицински сестри, мерещи температура на автогарите, полицията и социалния патронаж, 316 са готови.Всичките са отрицатели, въпреки че част от служителите са били в пряк контакт със заразени при транспортиране или лечение на такива пациенти.

Щабът отчете като изключително положително това, че в Бургас до този момент не е допуснато заразяване на медицински лица при изпълнение на служебните им задължения. Днес изписват един от настанените в Инфекциозно отделение бургазлии, след като е показал две поредни отрицателни проби.

Предстои му 28-дневна задължителна карантина, но вече вкъщи, след която отново ще бъде тестван. Останалите настанени в Инфекциозно отделение са в стабилно състояние.

Първа жертва на COVID-19 в Сливен

1395 са поставените под карантина в областта, от които 607 в община Бургас.

Днес бяха поставени мобилни мивки пред големите храмове. Щабът взе решение да не се допуска влизане в църквите с цветя или клонки в ръка.
Полицията няма да допусне продажбата на каквито и да е цветя в прилежащите площи на храмовете.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1531 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини