Ти си толкова тъп, колкото тъпотиите, на които вярваш

  • 10 април 2020 16:28

  • 7730
  • 0
Ти си толкова тъп, колкото тъпотиите, на които вярваш
© Колаж: Novini.bg

Когато настанат тежки времена, търговците на змийско масло изпълзяват от дупките си, слагат официалните дрехи и започват да продават от врата на врата, от град на град…

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Ако се чудите, змийското масло е печално известен пенкилер отпреди стотина години, който измамници, тарикати и обикновени заблудени хора са рекламирали наляво и надясно из Америка в началото на 20 век. Не само, че не е бил чудотворен и полезен, както са го рекламирали, но често е бил опасен. 

И така…

Синодът не се отказва и това си е! Църквите са отворени, литургии ще има. Не можете да се заразите, ако вярата ви е силна, казват поповете отново и отново. Не казват какво ще ви се случи, ако вярата ви не е силна, не дават и скала за сравнение „висока<----->ниска“, та да си направите сметка. 

Но да си знаете, че разболеете ли се, сами сте си виновни – вярата ви не е била достатъчна. 

Междувременно в московската епархия има 8 свещеници с коронавирус. Така че – правете си добре сметката: вярата ви трябва да е по-висока от тяхната, за да минете прага!

Хората на науката са в потрес и не могат да повярват, че нещо трябва да се повтаря по безброй много пъти всеки ден. И пак да не се виждат резултати. Нормално – те са свикнали да работят с хора, на които фактите им се показват, обясняват, ако има неразбрали – се дообесняват, после се минава на следващата тема. Ако обяснят на някого, че огънят гори и от това боли, не очакват като се върнат в класната стая, да заварят трима овъглени олигофрена с газова горелка в ръка. Но… ето, че доживяхме и такива времена. 

Какъв им е случаят на щаба, на правителството, на властите… това вече е извън възможностите ми да разбера. Докато вие си седите вкъщи и полудявате бавно, поповете правят литургии и разчитат на това хората да спазват мерките. Същите тези хора, които всеки ден ги ловят да бягат от карантината…

Ето какво казва Стивън Кинг: „Бележка към миряните, които предпочитат да умрат вместо да не отидат на църква: вие сте сектанти“

Коментари под поста:

„Ще обичам Бог от дома си. Бог ми е дал мозък с причина“;

„Повечето хора не използват мозъците си“. 

Ето какво казват експертите по богословие: „За съжаление, тъй като Българската Църква заедно с българската държава в последните 30 години изобщо не си свършиха работата, оставяйки т.нар. „благочестив български народ“ некатехизиран, невъцърковен и в богословско отношение абсолютно неграмотен (като това се наблюдава и сред някои клирици), затова се стигна дотук, че нашето население основно се интересува от върбички, от т.нар. минаване под масата за здраве и късмет, за чукането с яйца и за тяхната мистична сила, за късмета, здравето и плодородието на лазарките, за правенето на магии със светена и богоявленска вода, за запалване на свещ, за изкупване на греховете, за заставане в средата на наоса (централната корабна част на храма), за да получат енергия от космоса, или пък поставяне на ръката върху Светата Икона, за да получат енергия от съответния Светия, и не на последно място чакането с огромна радост и нетърпение да занесат чорапогащи, гащи, чорапи, пелени, бельо, сутиени и какви ли не още дрехи на Киприановите молитви в България, тъй като целият народ си мисли, че е урочасан, профанизирайки по този начин истинския смисъл на богослуженията и Църквата. (източник: DoxologiaInfoNews.com)

Междувременно Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, вероятно правейки някакъв компромис, призова в храма да ходят само онези с голяма нужда. (!!!)

А вие, мили хора, междувременно си стойте вкъщи и полудявайте, миряните имат планове. Когато ходите до магазина или аптеката, които, за разлика от църквата, са някакви тъпи баналности, разбира се, се молете да не се срещате с миряни, разменяли си слюнка от целуване на икони и мляскане на причастие с ЕДНА лъжичка. Ако се заразите… малка ви е вярата. 

Междувременно ето какво НЕ чухме: не чухме от църквата да обявят, че ще раздават безплатно свещи, например. Не, не – ще се плащат, както обикновено. Също така църквата не се включва в благотворителности, дарения и каквото и да било друго, освен литургиите, на които ви чакат. Не си забравяйте портфейла.  

Две думи към гордите Християни, които смятат, че имат силна вяра: вие сте „горди“ и още оттук се проваляте и като християни, и като човешки същества. Иисус е умил краката на Апостолите. Това е жест на смирение и смачкване на егото и гордостта (която е грях!). А вие… сте горди Християни. Това словосъчетание, само по себе си, звучи като чернокоса блондинка. 

Продавайте си змийското масло…

И се въоръжете с търпение, идва втората вълна на пандемията – следвеликденската.

 

Църквата ще направи компромиси заради коронавируса, но няма да затвори храмовете

Борисов обяви три варианта за извънредното положение и заяви: Не мога с милиция и бой да затворя църквите!

***

Когато има тежка ситуация (мътни води) е най-лесно да привлечеш вниманието на хората (ловиш риба), като ги убедиш, че: 1.) ги лъжат; 2.) ти имаш по-добра идея; 3.) решението е лесно и през цялото време им е било пред носа, но са ги лъгали умишлено.

Когато хората са уплашени, е най-лесно да им продадеш змийско масло. 

Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в написа, че ни плашат с коронавируса „за нищо“. Човекът е решил да е „напреки“ и „въпреки“. От рекламна гледна точка, идеята му е чудесна. Привлече внимание и убеди хората, че е смел да се опълчи срещу статуквото. Нищо, че статуквото ни пази, модерно е да си наопаки. 

Слави Трифонов с коментар за коронавируса: Хората слушат заплахите на двама генерали за нищо!

Той е възмутен, че заради САМО 611 болни в България има „страшни констатации“ и извънредно положение. 

Това е човекът, който в началото на март написа: „…коронавирусът е по-скоро медийна измислица“…

Трифонов е ясен, гласи се за политиката с всякакви средства. На него не обяснявам нищо. Обяснявам обаче за онези, които се изкушават да му се вържат:

По данни на СЗО, когато НЯМА извънредно положение и НЯМА социално дистанциране, един преносител на заразата средно я предава на 2,5 човека дневно, в края на месеца това означава 406 носители на вируса. 1 човек в началото на месеца… 406 в края. А сега сметнете какво става през следващия месец, когато в началото на задачата напишете 406 за начална цифра (406 по 406)…

Страшно е. 

Това, че сега имаме САМО 611 болни е резултат ИМЕННО на мерките. В Китай подцениха и дори се опитаха да СКРИЯТ болестта. Видяхте резултатите. В Италия подцениха мерките. Видяхте резултатите. Там славитрифоновците още от самото начало надделяха над останалите, казаха, че не искат да им натрапват страх. Днес в Италия има 143 000 болни и 18 000 мъртви. В САЩ Тръмп се направи на интересен и нарече COVID-19 „измислица“. Днес там има 468 895 болни и 16 697 мъртви. 

Така се разпространява вирусът. Геометрична прогресия. 

Ето ви още един пример за такава прогресия:

Някой си се държи тъпо. Сам по себе си той е просто един човек с едно мнение. Почти безопасен. Човекът обаче е известен (силно зарàзен), има много почитатели и последователи, тъпотията, която казва, се мултиплицира светкавично. Всеки, заразен от мнението му, заразява още двама, които заразяват още двама. Накрая имаме стотици хиляди заразени с идеята, че да излязат, да отидат на литургия или да се съберат в парка е в реда на нещата. И го правят. Не само, че ще сеят зараза, но също така те са видели в лицето на „онзи“ своя лидер, който ги води. Опасността се пренася и в политиката, по време на избори. Сега си представете, че въпросният „някой“ е политически лидер, не дай Боже – премиер! И той взема решенията за извънредното положение и опазването на нацията. 

***

Ето ви малко змийско масло от извън България:

Ще ви кажат всичко, което смятат, че ще се хареса НА МОМЕНТА! 

 

Отляво – материал от юли 2016 г., озаглавен: „Време е да спрем да третираме здравните работници като религия“ с подзаглавие: „Трябва да спрем да боготворим здравните служби[…]”;
Отдясно – материал от настоящето, озаглавен: „На страната на ангелите“. 

 

Друг материал от декември 2015 г., озаглавен: „Прекалено много чуждестранни сестри увреждат здравната система, твърди доклад“. Текстът започва така: „Болните британци чувстват най-високи нива на удовлетвореност, когато са лекувани от лекари и персонал от Обединеното кралство“.

Фактите от настоящето:

Лекарят, който лекува премиерът Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е, се казва Луиджи Кампорота, той е консултант в интензивното отделение на „Свети Томас“. И е италианец. 

 

Това са три медицински сестри в Англия. Наскоро те се оплакаха, че ги карат да се обличат в чували за боклук, както виждате и от снимките. Причината: недостиг на престилки. Трите са дали положителни проби за коронавирус. 

 

Това е доктор Абдул Мабуд със семейството си. Той писа на Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е, предупреждавайки го, че липсата на предпазна екипировка за медицинския персонал ще причини смъртта на специалисти. 

Доктор Мабуд почина от коронавирус. След като помогна на незнайно колко много британци. 

Това е челото на The Sun. (Добър Петък означава Разпети Петък). 

БОРИС ИЗЛЕЗЕ (ето това е „Добър Петък“)

Междувременно 7978 британци умряха. 
 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Александър Томов
7730 0

Свързани новини

Свързани видеа

Водещи новини