Почна пръскането срещу кърлежи в паркове и градини в София

  • 09 април 2020 16:52

  • 297
  • 1
Почна пръскането срещу кърлежи в паркове и градини в София
© Столична община

На 8 април започна извършването на обработки срещу кърлежи на общинските паркове, градини и междублокови пространства.

Обработките се извършват рано сутрин до10 часа при благоприятни климатични условия и при ниска трева, съобщават от пресцентъра на Столична община. Обработват се зелени площи в „Борисова градина“, парк „Света троица“, „Южен парк“, парк „Гео Милев“ и др. Обработени са и междублокови пространства в район „Слатина“, предстои да се третират в район „Младост“. След това ще се третират и останалите райони на територията на Столична община. Гробищните паркове и транспортните обекти ще бъдат обработени след приключване на ларвицидната обработка и дератизацията.

Обработват зелени площи срещу ларви на комари в София

Третираните терени се обозначават от изпълнителите предварително с табели за вида обработка – използвания препарат, карантинен период, фирмата изпълнител и телефон за контакт. Обработката на общинските зелени площи срещу кърлежи се извършва  задължително два пъти годишно през април и май и август и септември.

Обработват зелените площи срещу кърлежи в Шумен

Обработките за гробищните паркове, транспортните обекти, както и паркове и градини към общинското предприятие, се извършват по възлагане от Столична община и се контролират от дирекция „Зелена система“. Специализираният контрол се осъществява  от експерти на Столичната РЗИ.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
297 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
хмм

2020.04.09 | 17:24

1
в надежда да минат около детските градини, миналата година жена хвана малария от кърлеж!

Добави коментар

Водещи новини