Фандъкова с няколко важни разпоредби за пазарите в София

  • 09 април 2020 16:01

  • 2757
  • 1
Фандъкова с няколко важни разпоредби за пазарите в София
© Булфото (архив)

Кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска разпореди на изпълнителните директори на общинските търговски дружества, управляващи пазарите да създадат организация, с която да се гарантира спазване на всички мерки срещу разпространението на COVID 19.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32967

Това съобщиха от пресцентъра на Столична община. Ръководствата на пазарите трябва да въведат контролиран достъп с цел да не се допуска присъствието на голям брои хора, както и да организират задължително еднопосочно движение - отделен вход и изход на пазара, за да не се смесват потоците от хора. Задължително е спазването на дистанция от 2 метра между търговци и клиентите, както и използването на лични предпазни средства.

Вижте как работят пазарите в София ден след като Ананиев ги отвори

Пазарите трябва да се почистват и дезинфектират регулярно. Служители на Столичната РЗИ и МВР ще следят за спазването на мерките.

Ръководствата на пазарите имат задачата и да информират продавачите и потребители, включително и чрез информационни табели, за необходимостта от предпазване на храните от вторично замърсяване при предлагането им и спазването на мерките.

Министър Танева обясни защо всички общински пазари трябва да бъдат отворени

Изпълнителните директори на общинските търговски дружества, управляващи пазари,имат задачата и да извършат анализ и оценка на наличните пазарни площадки, разположение, капацитет, налични заграждения или възможност за изграждането им и при възможност да създадат организация за функционирането на кооперативни и фермерски пазари.

На кооперативните и фермерски пазари не се допуска продажбата на живи животни.

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Филип Епитропов
2757 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.04.09 | 19:43

1
Фандъкова ти луда ли си по време на пандемия да отваряш пазари?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини