Служителите на „Столичния патронаж“ ще бъдат тествани за COVID 19

  • 09 април 2020 14:53

  • 320
  • 0
Служителите на „Столичния патронаж“ ще бъдат тествани за COVID 19
© Pixabay

Кметът на Столичната община Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска възложи да бъде направено тестване на работещите в общинското предприятие  „Социалнен патронаж“.  Това са общо 200 души  – социални работници, санитари и шофьори, , които всекидневно доставят храна по домовете на 1500 души.  Тестването  ще започне утре. След тях тестове ще бъдат направени и на 110 служители на Общинска полиция.  Столичната община ще използва тестовете, с които  са тествани  служителите на МВР.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

365 лекари, медицински сестри и медицински персонал от общинските V и IV градски болници са тествани  до момента за заразяване с COVID 19. Медицинският персонал е тестван с PCR тестове със средства от Столична община. Предстои PCR тестове да бъдат направени и на 95 медици от общинските I и II градски болници, в които има разкрити отделения за лечение на пациенти с COVID 19.

93 служители на дирекция „Аварийна помощ и превенция“, доброволци от доброволното формирование на Столична община и служители на Общинска полиция бяха тествани в МВР болница с бързи тестове по програмата на МВР и Националния оперативен щаб.

До момента общият брой на тестваните медицински работници и служители, които работят директно с граждани, е 449 човека.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
320 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини