Допълнителен платен отпуск за всички медицински сестри от ясли и детски градини

Медицинските сестри в детските ясли и градини ще имат право на допълнителен платен служебен отпуск за времето на извънредното положение.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18354

Това е договорено с анекс към колективния трудов договор на национално ниво в отрасъл здравеопазване по искане на Федерация на синдикатите в здравеопазването, каза за „Хоризонт“ лидерът на федерацията и вицепрезидент на КНСБ доктор Иван Кокалов.

"Досега в колективния ни трудов договор на ниво здравеопазване ние защитавахме медицинските сестри от училищно здравеопазване само за допълнително платен служебен отпуск в случаите на извънредно положение, на различни епидемии и кризи. Сега, понеже ни сигнализираха в страната медицинските сестри от детските ясли и градини, ние в колективния трудов договор се споразумяхме да включим и яслите", заяви Кокалов. 

В детското и училищното здравеопазване работят близо 7000 медицински специалисти и договорената промяна ще помогне за запазване на работните им места и доходите им.

 

КТ "Подкрепа" предлага допълнителни 30 дни платен отпуск за определени групи работници

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18354

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

  1. 2020.04.09 | 19:40
    Не съм съгласна да се разделя сестринскито съсловие. Сестрите от ясли и градини да получават доп.платен отпуск,а ние,които работим в болници и обслужваме всеки ден с риск да се заразим от пациенти,които още не са уточнени дали имат вирус накрая да получим с 25 % процента по - ниски заплати. А иначе в щаба е най-добре.Спрете да говорите и елате на първа линия.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет