Обработват зелените площи срещу кърлежи в Шумен

  • 08 април 2020 11:03

  • 158
  • 0
Обработват зелените площи срещу кърлежи в Шумен
© Pixabay

Третирането на зелените площи срещу кърлежи в Шумен ще започне на 11 април, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

От 6.30 часа ще се обработват пешеходните алеи в централната градска част и Градската градина.

16 ухапани от кърлежи във Варна

В началото на следващата седмица дейностите ще продължат в квартал "Боян Българанов" и поетапно - в останалите квартали на града, в социалните заведения, платото, стъпалата към паметника "Създатели на българската държава", "Кьошковете" и в района около Стария град.

Преди да отворят отново и да започнат работа детските градини и ясли, тревните площи и пясъчниците в дворовете им също ще бъдат третирани.

Планираните дейности ще се извършват при благоприятни метеорологични условия, а при необходимост ще бъдат отложени за дни с по-подходящо време.

Препаратите, с които се извършва дезакаризацията, са безвредни за хората. Въпреки това обаче, от администрацията отново напомнят на гражданите да не навлизат в зелените площи. За информация на минувачите ще бъдат поставени и табели за 24-часовия карантинен срок на препарата, уточняват от общинския пресцентър.
Оттам допълват, че работници от общинското предприятие "Паркове и обредна дейност" в момента косят тревата в централната градска част и подготвят терените за предстоящото пръскане.

Последвайте канала на

Novini.bg
158 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини