Започва международно онлайн проучване за влиянието на COVID-19 върху ежедневната мобилност

  • 07 април 2020 13:19

  • 284
  • 0
Започва международно онлайн проучване за влиянието на COVID-19 върху ежедневната мобилност
©

Столична община започва международно онлайн проучване за влиянието на пандемията с коронавирус върху ежедневната мобилност.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32987

Това съобщиха от Столичната община.

Инициативата е на Научния отдел по Транспортно планиране и Транспортна техника на Техническия университет във Виена(TU Wien - FVV) и се реализира в партньорство с ОП "Софпроект" в България.


Целта е да се събере възможно най-пълна информация за промяната на всекидневните транспортни навици на хората по света в ситуацията на извънредни мерки и ограничения. Създадената база данни ще послужи на научните общности да анализират и предложат стратегии за бъдещото развитие на транспортния сектор. Резултатът ще е адаптиране и модернизиране на транспортните услуги в градовете, така че да бъдат предотвратени негативните ефекти при възникването на подобни извънредни обстоятелства. Информацията за София ще бъде представена и обсъдена с общинското ръководство с цел подобряване на транспортната услуга в столицата, посочват от общината.

За участие в проучването, е необходимо да се попълни анкетата "Covid-19 и мобилност", която е преведена на български език и отнема максимум 10 минути. От общината призовават за участие в глобалната инициатива, за да се съберат повече данни за придвижването в България по време на пандемията.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
284 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини