На Илиан Тодоров му замириса на световна хиперинфлация

  • 07 април 2020 11:14

  • 2657
  • 3
На Илиан Тодоров му замириса на световна хиперинфлация
© Pixabay

Печатниците за пари работят на пълни обороти. В условията на пандемия в САЩ напечатаха два трилиона долара в помощ на държавния бюджет. Съветникът на Тръмп по икономическите въпроси Лари Кудлоу съобщи, че общата отпусната сума от властите за борба с коронавируса наброява шест трилиона долара. Смърдящи на мастило и без никакво реално покритие пари. Това написа в съобщение до медиите областният управител на София Илиан Тодоров.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32988

Европейската Централна Банка (ЕЦБ) е приготвила 750 милиарда евро. В официално съобщение на ЕЦБ се твърди, че Управителният съвет е напълно готов да увеличи размера на програмите си за закупуване на активи колкото е необходимо и толкова дълго, колкото е необходимо. А все още се намираме в началото на кризата. Създаването на тази шокова инжекция от „хеликоптерните пари” се случва в момент, когато западният свят вече е буквално удавен от цунами от дълг, обществен и частен, който е математически невъзможно да бъде изплатен, още повече в условията на глобалната рецесия която ни предстои. Разсъждавайки над темата за нивата на дълговете ще цитирам една доста стара информация на ЦРУ, според която общественият и частен дълг към 31 декември 2016 г. на държавите от ЕС възлиза на над 29 трилиона щатски долара, на САЩ – 17,9 трилиона долара.

Менда Стоянова: Не можем да пуснем печатницата и да раздаваме пари като Тръмп

В Европа дългът е разпределен основно във Великобритания – 8,1 трилиона щатски долара, Франция – 5,3 трилиона, Германия - 5,3 трилиона, Нидерландия – 4 трилиона, Люксембург – 3,7 трилиона долара и др. Основният дълг на ЕС е съсредоточен в тези европейски държави, наричани за краткост най-развитите европейски икономики, водещи измамен живот на кредит. Двигателите на ЕС. Докато ние в България спазвахме строга финансова дисциплина, дълговете в Люксембург представляват към 2017г. точно 6,307 % от БВП на страната! В Нидерландия – 522 % от БВП, Великобритания – 313 % от БВП и т.н. Кога ще бъдат върнати тези финансови средства за мен е ясно - никога! В битката с коронавируса днес се печатат нови вагони с пари по подобие на Зимбабве. Те ще бъдат върнати някога, вероятно към 33-ти декември, някога в далечно бъдеще.

Единствената идея на елита е в даден момент, когато реалните активи вече са придобити на безценица чрез „хеликоптерните пари без никаква реална стойност” от „правилните хора” в условия на рецесия или дори депресия е да създаде хиперинфлация за да обезцени и нулира всички дългове по придобиването им, защо не и да рестартира системата. Надявам се да греша, но мисля че денят, в който днешните пари ще струват не повече от калта не е много далеч, написа до медиите още Тодоров.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
2657 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2020.04.07 | 12:13

1
А бе тоя нещастник чува ли се какво говори бе? Нещо е превъртял.

2020.04.07 | 13:40

3
Нещастник си ти , но си и безнадежден глупак ! Сигурно си от ГЕРБ !

2020.04.07 | 12:18

2
Като гледам тия държави с какви трилиони борчове са, си мисля няма от къде другаде да ги вземат, освен от България, нали другарю Тодоров.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини