10 000 проверки от горските служители по време на извънредното положение

  • 06 април 2020 13:29

  • 278
  • 0
10 000 проверки от горските служители по време на извънредното положение
©

От днес започва Седмицата на гората - професионалният празник на лесовъдската колегия, на горските инспектори, надзиратели и многобройните служители и работници в горите. Празникът се отбелязва за 95-ти път, посочват в съобщение от Изпълнителната агенция по горите.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32980

"Тази година е различна. Времената, в които сме изправени да живеем днес, са трудни - не дават повод за празници. Независимо от сложната обстановка всички лесовъди продължават да изпълняват своя дълг. Изказвам дълбока благодарност на всички Вас, които в момента сте на терен и изпълнявате отговорно своите дейности". Това казва инж. Мирослав Маринов, изпълнителен директор на ИАГ в обръщението си към лесовъдската колегия по случай Седмица на гората.

За периода от обявяване на извънредното положение до настоящия момент от служителите на Изпълнителна агенция по горите, държавните горски предприятия и регионалните дирекции по горите са извършени почти 10 000 проверки. Констатирани са 350 нарушения, за което са съставени 232 акта, информират от агенцията.

Омбудсманът търси подкрепа от парламента и за граждани със задължения и запори отпреди извънредното положение

Голяма част от горските служители, освен че извършват ежедневните си задължения, активно се включват в помощ на други органи и институции. Екипите имат готовност и оказват помощ на възрастни хора и такива в затруднено положение на територията на цялата страна. Маринов благодари на колегите си, които заделяйки от личните си средства, се включват в дарителски благотворителни кампании в подкрепа на нуждаещи се.

Тази година всички прояви и събития, с които се отбелязва Седмицата на гората са отложени във връзка с обявеното извънредно положение. Като алтернатива на всички отменени събития ИАГ отправя предизвикателство към подрастващите да пишат, рисуват, творят за гората. Докато са у дома, децата могат да си спомнят свои преживявания, емоции, случки в гората или просто да използват въображението си, за да творят. Целта на инициативата е да се насърчават младите хора да споделят своите емоции чрез творчество, както и да постави акцент върху гората и възпитанието на подрастващите в любов и грижа към природата. Няма ограничения за възраст, както и за жанра на произведенията.

Своите истории, разкази, стихове, есета или снимки на рисунки, придружени с името, годините, телефон за връзка, града, в който живеят и училището, в което учат, малките природолюбители могат изпращат на ел. адрес: press@iag.bg до 30 април 2020 г.

Всички произведения ще бъдат публикувани на страницата на Агенцията и нейните структури.
 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
278 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини