Доставят храна по домовете за военноинвалиди, ветерани и запасни в Хасково

  • 03 април 2020 10:26

  • 178
  • 0
Доставят храна по домовете за военноинвалиди, ветерани и запасни в Хасково
© Pixabay

От идния понеделник, 6 април, община Хасково поема доставката на храна по домовете на членовете на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите - дружество "Военноинвалид", Съюза на ветераните от войните в България и Съюза на офицерите и сержантите от запаса, съобщиха от кметската управа.

От общината уточняват, че ще бъдат обслужвани 26 човека по споразумение с Министерството на отбраната. Успоредно с това продължава доставката на топла храна на 150 души от Домашния социален патронаж, а услугата "Патронажна грижа" също продължава. В нея работят мобилни екипи от психолози, рехабилитатори, медицински сестри, социални работници и домашни помощници, които обслужват 154 потребители, като част от тези специалисти покриват работата и на "горещите" телефони в община Хасково.

62 габровци са се включили в доброволческите екипи на община Габрово

На тези линии за помощ на самотноживеещи, трудноподвижни и болни хора са постъпили общо 56 сигнала от отварянето им. От всички сигнали, 46 са за покупка на хранителни стоки и лекарства, допълват от общината. Гражданите са били обслужени от служителите на община Хасково. Останалите обаждания са били за консултация и информация относно пандемията от коронавирус. "Горещите" телефони в община Хасково - 0884 619 636 и 0884 156 635, продължават да приемат обаждания, се посочва в съобщението.

Novini.bg
178 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини