Адвокат Марковски обясни какви са правата на хората, неспазващи карантината

  • 02 април 2020 21:56

  • 39632
  • 6
Адвокат Марковски обясни какви са правата на хората, неспазващи карантината
© Кадър: БТВ

Цената на санитарните материали, които ни предпазват от коронавирус, да се определя както цената на лекарствата. За това апелира адвокат Марин Марковски пред БТВ радио.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

“В момента лекарствата се определят нормативно, но това не важи за тези санитарните материали, които са не по-малко необходими”, посочи той.

Сложиха електронна гривна на мъж, нарушил карантината за коронавируса

„Кои маски гарантират, че няма да се заразиш? Никой не казва и не показва коя е маската, която запазва притежателя ѝ от заразяване. Къде е смисълът да слагаш една маска за камуфлаж да не те глобяват полицаите, когато тя не ти върши работа?, пита се той.

Адвокат Марковски коментира и спекулата със санитарни материали: „Искам да кажа нещо, което не се направи, няма и да се направи и последиците са и грозни, и опасни. Въпросът е със закупуването в големи количества от хора, които могат да си го позволят, на санитарни материали - спирт, маски, защитни облекла, специални дезинфектанти. И когато това се купи с цел да се продаде на много по-висока цена, вече уврежда също хората и пречи на борбата с епидемията.“, допълни адвокатът.

Марковски обясни какво се случва с хората, които не спазват карантината. „Съгласно закона не е необходимо всеки, който бъде обвинен, да бъде арестуван. Възможно е да му се наложи гаранция или по-лека мярка, но във всички случаи той вече е обвиняем в едно редовно наказателно производство. Неговите права са ограничени от закона, защото това е разумно и необходимо за приключването на това наказателно производство", каза той.

75-годишен мъж от Нови пазар за трети път наруши наложената му карантина

Според него хората трябва да знаят, че наказателното производство ще приключи с обвинителен акт в 99 на 100 от случаите. "Обвинителният акт, внесен в съда, означава осъждане. Осъждането може да е условна присъда, може да са пробационни мерки, но този човек вече е осъждан. Звучи грозно, неприятно, малко мъчително, заплашващо. Само, че това е абсолютно необходимо. Когато дадено човешко действие е толкова лошо, че уврежда хората около него и по някой път този, който нарушава правилото, е необходимо да има защита това да не става“, каза още Марковаски.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
39632 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2020.04.02 | 23:29

4
Ние ще ви покажеме какви са ни правата ! Много скоро ! Майка ви нагла

2020.04.03 | 00:15

6
какво ще покажеш?????? Смешник
мхм

2020.04.02 | 23:47

5
най-корумпирания се обади
Ученика

2020.04.02 | 23:29

3
Хахаха...светът се управлява от причинно следствената връзка а не от закони писани върху хартия. Я господина да заведе дело срещу вируса...
дрифтаджията

2020.04.02 | 23:02

1
Имаш право да си плащаш сметките до смърт
BG

2020.04.02 | 23:28

2
Е така де,нали това им е целта.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини