Община Шумен предостави шлемове за многократна употреба на болницата в града

  • 02 април 2020 15:12

  • 519
  • 0
Община Шумен предостави шлемове за многократна употреба на болницата в града
© Getty Images/Guliver

Кметът на Шумен Любомир Христов предостави на болницата в града 150 броя шлемове за многократна употреба, осигурени от общинската администрация, съобщават от пресцентъра ѝ.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Още 35 броя от шлемовете, които са изработени от прозрачен кополиестер, предпазват цялото лице и могат да се дезинфекцират със спирт, ще бъдат осигурени до утре и за Комплексния онкологичен център.

Даренията от правосъдието в борбата срещу коронавируса достигнаха 300 хил. лева

При посещението си в МБАЛ - Шумен Любомир Христов днес е разговарял с директора на болницата и с началниците на отделения за готовността на най-голямото здравно заведение в областния град да организира лечението на гражданите при нарастване на броя на заразените с коронавируса. Христов е благодарил на медиците за тяхната безрезервна отдаденост и професионализъм. Той ги е уверил, че със средства от кампанията "Помогни сега", с материални дарения и финансовата подкрепа на местната администрация са осигурени защитни маски, шапки, облекла, шлемове, предпазни очила, ръкавици, спирт, сапуни и дезинфектанти за всички здравни заведения в общината.

От материалите, съхранявани в специално подготвени за целта складове, има достатъчно количества и за следващите няколко седмици, е отбелязал Христов.

По време на срещата той е казал, че с подкрепата на бизнеса и на общината започва изграждането на топла връзка между терапевтичния блок и ОАРИЛ - за нуждаещите се от интензивно лечение пациенти, които се лекуват от COVID-19. Той е поел ангажимент да запознае министъра на здравеопазването Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през с искането на болничното ръководство да се ускори процедурата по предстоящото подновяване на вътрешните товарни асансьори в МБАЛ - Шумен и строителството да започне по възможност най-бързо.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
519 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини