Одобрено е Ръководство за разработване на Харта на клиента

  • 01 април 2020 11:16

  • 204
  • 0
Одобрено е Ръководство за разработване на Харта на клиента
© Novini.bg

Правителството одобри Ръководство за разработване на Харта на клиента и Методология за измерване и управление на удовлетвореността на потребителите.

Основната цел на Хартата на клиента е да подобри достъпа до административни услуги, да насърчи повишаване на качеството на обслужването, да стимулира изискванията на потребителите и участието на служителите в усъвършенстване на предоставянето на услугите. Сама по себе си Хартата не е нормативен акт и не създава права и задължения, но помага на потребителите да разбират и защитават правата си по-добре, да изискват по-добро обслужване, да подават сигнали, жалби и предложения. Хартата е ясен, кратък и леснодостъпен документ, който информира за стандартите за обслужване, които, от една страна потребителите могат да очакват, а от друга, служителите трябва да познават и спазват. Препоръчва се обемът на хартата да е от 2 до 3 страници.

Правителството одобри над 3 млн. лв. за възстановяване на транспортни разходи на учителите

Методологията описва методите за обратна връзка, чрез които централната и териториалната администрация събират информация от потребителите за тяхната удовлетвореност от административното обслужване. Включено е изискване всяка администрация да изготвя годишен доклад за оценка на удовлетвореността на гражданите и бизнеса от качеството и начина на предоставяните услуги. 

Последвайте канала на

Novini.bg
204 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини