Община Асеновград с призив към всички пенсионирани медици

  • 31 март 2020 15:27

  • 734
  • 1
Община Асеновград с призив към всички пенсионирани медици
© Pixabay (архив)

Зоните за платено паркиране в Асеновград стават безплатни за ползване от граждани.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Със своя заповед кметът на града доктор Христо Грудев нареди, във връзка с препоръките на Националния оперативен щаб за предотвратяване разпространението на COVID-19, да се преустанови дейността по събиране на такси при паркиране и престой на моторни превозни средства (МПС) на общинските паркинги и в зоните за платено паркиране, разположени на територията на града. Разпореждането е в сила от днес (31.03.20 г.), съобщиха от пресцентъра на Общината.

Удължава се срокът за заплащане на фактури за електроенергия в Асеновград

Освен това, община Асеновград информира родителите, които ползват услугите на общинската Детска млечна кухня, че звеното няма да работи в периода на извънредното положение, според предписанията на Министерството на здравеопазването. Купоните на потребителите ще бъдат презаверени, след като бъдат отменени всички ограничителни мерки. Местната власт уверява гражданите, че общинската администрация в града функционира при засилени здравно-хигиенни мерки, без да се налага прекъсване обслужването на граждани. Служителите в общината работят на ротационен принцип, като броят им е редуциран – по един човек в канцелария. Мярката е с цел безопасност и в случай на евентуална поява на заразен с COVID-19 в сградата, да не се стигне до преустановяване дейността на администрацията. А напротив – на мястото на карантинираните да се върнат на работа отсъстващите в момента така, че да не се създаде неудобство на асеновградчани и обслужването им и предоставянето на услуги да продължи в нормален ход.

В тази ситуация, кметът доктор Грудев призовава всички пенсионирани медици – медицински сестри, лекари, специалисти и други, които имат възможност и желание, да подпомогнат колегите си в борбата с разпространяващата се зараза от новия коронавирус. Те могат да се обърнат за повече информация към управителя на МБАЛ – Асеновград – доктор Иван Червенков и от своя страна, да го информират с какво биха могли да бъдат полезни на обществото. Няма значение от възрастта, специалността и уменията. Достатъчно е да са здрави и да притежават физическа увереност, че могат да се справят.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Филип Епитропов
734 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Hasan

2020.03.31 | 16:31

1
Pensionerite sa nay-uyazvimi. Neumesten priziv.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини