След COVID-19: с дрон следят нарушителите в Кърджали

  • 30 март 2020 19:17

  • 727
  • 0
След COVID-19: с дрон следят нарушителите в Кърджали
© Никола Чанев, фейсбук

Областният управител на Кърджали Никола Чанев и директорът на ОД на МВР старши комисар Атанас Илков инспектираха спазването на ограничителните мерки срещу разпространението на коронавирус в града.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32987

За пръв път след обявяване на извънредното положение бе използван дрон за оглед от въздуха. Устройството бе спуснато над кв. „Боровец“, за да се установи има ли струпване на хора. Снимките показаха, че кварталът е пуст в понеделнишкия следобед. Безлюдна бе и Градската градина в центъра на Кърджали.

Кирил Ананиев с поредна заповед - свързана е с носеното на маски

"В парк „Арпезос-север“ обаче засякохме велосипедисти, възрастни хора по пейките и момичета в една от беседките. Предупредихме ги, да се приберат по домовете си, да спазват ограниченията и да се съобразяват с препоръките на Националния оперативен щаб. Отговорно заявявам, че глобата от 5 000 лева ще бъде налагана за престой в паркове и градинки в област Кърджали. Призовавам всички наши съграждани да спазват разпоредбите във връзка с извънредното положение. Заедно можем да преодолем пандемията", заяви той.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
727 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини