Борислав Велков: Пред нас стои много тежко житейско и професионално изпитание

  • 30 март 2020 09:01

  • 616
  • 0
Борислав Велков: Пред нас стои много тежко житейско и професионално изпитание
© Фейсбук

Скъпи приятели, колеги, партньори, братя по оръжие! Бих искал да споделя мислите и тревогите си с всички вас! Това, което се случва с крехките ни постижения в сферата, в която се развиваме, е незапомнено и опустошително за всички. През последните 15 години съм преминал през цялата въртележка на събитийния бизнес - създаване, планиране, маркетиране, организиране, провеждане, инвестиране и изграждане на съоръжения, управление, различни кризисни ситуации, но през подобно нещо не съм минавал. Никой не е минавал нито тук, нито по света!

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Това написа във Фейсбук пост Борислав Велков, председател на съвета на директорите на НДК.

Дори по време на война, когато една територия е била окупирана, е имало някаква, макар и ограничена, възможност творците да предствят своите достижения. Провеждали са се спектакли в изоставени зали и киносалони в стремежа да не се губи контакт с публика, пред войници в епицентъра на бойните действия, за да се повдига духа им! Днес това е невъзможно, защото врагът е подъл, невидим и не обича общуването на живо и духовното, което- съгласете се-е в основата на всичко, което ние правим. Именно заради тези нарушени ценности днес залите, галериите, музеите, театрите и стадионите са затворени. Пред нас стои много тежко житейско и професионално изпитание за това как ще продължим и оцелеем! Какви са правилните решения в момента в нашия сектор?

Няма как да знаем отговорите толкова скоро, но като начало може би трябва да бъдем смели, прагматични, мислещи, хладнокръвни и най-вече единни подобно на Националния оперативен щаб! Проблемите в нашия сектор не започват с извънредното положение, но то ще ги задълбочи и ще ги извади наяве, както никога до сега. Това обаче не е причина да бъдем кресливи! Дошло е време за преосмисляне , промени и единни действия. Спасението по единично ще бъде проява на висш егоизъм, а и какъв е смисълът да бъдеш на самотен остров, заобиколен от океан, пълен с акули. В свое интервю от последните дни Роджър Уотърс /Pink Floyd/, който отложи световното си турне, казва: “Заслужава си, дори ако цената е един човешки живот”.

Дошло е време, в което трябва да започнем да общуваме, да се чуваме какво си казваме, да спрем да се гледаме с недоверие. Част сме от една обща верига от свързани дейности, в която бизнесът на всеки от нас зависи от другия. Част от тази обществена верига е и държавата, която в тази ситуация, е толкова изненадана, колкото и самите ние. Позицията, която заемам към настоящия момент /председател на Съвета на директорите/ в НДК ме кара да бъда искрен и отговорен към всички вас и надявам се виждате, че ръководството и екипът на НДК в този тежък момент правят всичко възможно вашите събития и дейности да бъдат съхранени и пренасочени тогава, когато всичко това е зад гърба ни.
Бих искал всички да знаят, че и ние се борим на свободен пазарен принцип, защото НДК е търговско дружество, което не получава нито субсидия, нито компенсация за продадените си билети, нито ползва фондове или друго външно финансиране.

Борислав Велков: При създалата се ситуация влиянието на БНТ не трябва да се мери с рейтинг, а с доверие

Надявам се, че всички разбирате, че сме в една битка и на един и същи фронт. В този кризисен момент, използвам случая да се обърна и към всички колеги в НДК и да се опитам да ги успокоя, че ръководството е загрижено, сплотено и ежедневно полага всички възможни усилия и кризисни мерки, така че да преминем през бурята преди всичко здрави и заедно, за да се съхраним. Бъдете сигурни, че ще се възползваме от всички настоящи и бъдещи възможности, които ще ни предостави държавата, но категорично мисля, че трябва и ние да си помогнем, като проявим висок морал, единство и лоялност към НДК. Kогато, вратите на двореца отново се отворят широко, вече трябва да сме си направили необходимите изводи, за да сме в пъти по-подготвени за утрешния ден, когато положението няма да е извънредно, но ще се очаква да бъдем извънредно отговорни.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
616 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини