Разработват специална информационна платформа с база данни за доброволците

  • 29 март 2020 20:23

  • 627
  • 1
Разработват специална информационна платформа с база данни за доброволците
© Pixabay

До дни ще бъде разработена специална информационна платформа, която ще поддържа база данни за регистрираните доброволци, които ще бъдат насочвани към дейности в помощ на Националния оперативен щаб на местно ниво. Това съобщиха от Национално сдружение на общините в Република България /НСОРБ/, след като днес на среща в МС между вицепремиера Томислав Дончев и председателя на НСОРБ Даниел Панов - кмет на община Велико Търново, е било обсъдено взаимодействието между институциите в условията на извънредно положение. На срещата са присъствали още министърът на труда и социалната политика Деница Сачева, здравният министър Кирил Ананиев, заместник-министърът на здравеопазването Жени Начева, Директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов, както и представители на БЧК и "Информационно обслужване" АД.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32966

Първоначално в системата ще бъдат интегрирани всички регистрирани доброволци от БЧК и Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". НСОРБ ще събере данните на записаните по общини желаещи да се включат като доброволци.

Всички постъпили данни ще бъдат проверявани автоматично от службите на МВР с цел избягване на опитите за злоупотреба от криминално проявени лица.

Общините доставят на възрастни хора храни и лекарства по домовете заради COVID-19

Доброволците ще бъдат насочвани към съдействие на институциите и общинските администрации в следните направления - подкрепа за медицинските заведения; подкрепа за социалните служби и РЗИ; подкрепа за службите на реда и КПП в областните градове.

НСОРБ поддържа данни за контактните телефони за заявка на храни и медикаменти от възрастни, самотно живеещи и трудно подвижни лица по общини, която се обновява ежедневно и е достъпна през сайта на НСОРБ и през сайта на МТСП.

От сдружението припомнят, че вчера министърът на здравеопазването издаде заповед, която регламентира обмена на информация за карантинираните лица между РЗИ и кметовете на общини.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
627 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Валери Иванов

2020.03.29 | 22:12

1
Трябва да се внимава не всеки може да е доброволец.Пари, имоти, документи, лични данни.Аз бях приемен родител и попаднах на служители не коректни.Има организирана имотна мафия в Администрацията, общини,органите на реда.Трябва да се внимава.Възрасни хора.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини