Архимандрит Никанор: С вяра човек може да преодолее всичко

  • 29 март 2020 19:02

  • 1335
  • 3
Архимандрит Никанор: С вяра човек може да преодолее всичко
© Булфото (архив)

С вяра човек може да преодолее всичко. Бог непрекъснато ни праща изпитания, подсещащи ни, че има по-важни неща, за да не изпадаме в дребнавост и злободневие, в механичен начин на живот. Тази пандемия поставя много сериозни въпроси какви сме, как живеем. Това каза в ефира на Канал 3 Архимандрит Никанор, игумен на Църногорския манастир.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32967

"Нека всички имат упование в Бога, искам да вдъхна увереност и спокойствие. По-страшна от вируса е паниката, несигурността, поддаването на суеверия и страхове, те могат да донесат по-големи проблеми", каза отецът.

Коронавирусът вилнее, а те продължават да целуват ръка на попа

"Да говорим дали светото причастие е източник на зараза е все едно да спорим дали има Бог. Който не вярва в Бога, нека вярва в силата на науката". посъветва той.

"Доста се засили излъчването на служби онлайн. Не си спомням да съм чел да е имало такъв случай пред църквата, да се заявява хората да не идват, както направи руския патриарх", коментира още Никанор.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
1335 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Вярата

2020.03.29 | 22:10

1
А Христос Исус в отговор им рече : "Истина ви казвам, ако имате вяра и не се усъмните... даже ако речете на тоя хълм - вдигни се и хвърли се в морето - ще стане. И всичко, каквото и да поискате в молитва, като вярвате, ще получите" (Евангелие от Матей 21:21-22).
Вяра

2020.03.30 | 12:45

3
"Евангелие от Йоан" е най-великата книга на човечеството! Постоянно я четете и ще станете ясновиждащи!
Вяра

2020.03.30 | 12:23

2
Означава да обичаш Бога Христос (Бога-Син, Логоса или Словото, СЪЗДАТЕЛЯ на човечеството, Спасителя на човечеството, Носителя на Силите на божествената съзидателна Любов, Управителя на Кармата, ДУХОВНИЯ Водач на човечеството, Духа на Земята...), да правиш Неговата Воля, да изпълняваш Неговите заповеди и предписания, да уеднаквиш своята воля с Неговата Воля.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини