Ева Майдел: Сега е моментът Европа да научи някои уроци и да се промени

  • 26 март 2020 19:20

  • 626
  • 4
Ева Майдел: Сега е моментът Европа да научи някои уроци и да се промени
© ПП ГЕРБ

Кризата трябва да ни даде повече решителност да направим някои стратегически промени в Европа. Това заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева МайделЕва МайделЕва Майдел е български евродепутат от ГЕРБ. Родена е на 26 януари 1986. Завършила е бакалавър по по време на извънредно виртуално заседание на Европейския парламент в четвъртък 26 март 2020 г. Според нея това е моментът Европа да научи накои важни уроци и да се промени. След като се погрижим да има координирана реакция на хуманирната криза - снабдяването и транспортирането на медицински и хранителни стоки и подкрепа за бизнеса, е важно да помислим накъде отиваме оттук нататък, каза Майдел.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32182

Трябва да направим своя анализ от това, което ни се случва и да помислим за причините да се намираме в тази хуманитарна ситуация, която постави на изпитание нашите здравни системи и блокира икономиката ни, заяви тя. Според Майдел ЕС трябва да си постави за цел стратегическата си независимост във важни сектори като здравеопазване, сигурност, енергетика, защото при кризисни или обострени политически ситуации сме уязвими и зависими от доставки от трети страни, които не винаги са доброжелатели. Възможни мерки са връщането на някои критични индустриални производства в Европа, определяне на общи здравни стандарти и капацитети за лекарства, суровини и апаратура.

“Време е да покажем, че можем да действаме бързо и решително. Затова днес ще приемем текстове, които позволяват на държавите от ЕС да могат да използват извънредно 37 млрд. евро от кохезионните фондове за борба с последиците от кризата, ще се гласува и възможност Фондът за солидарност на ЕС да може да бъде ползван при кризи, свързани с общественото здраве,“ добави евродепутатът.

 

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
626 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
имхотеп

2020.03.26 | 22:27

4
Тази същата ме коткаше преди изборите, после дори не отговаря на съобщенията ми. Лисици, но идва и тяхното време...
George

2020.03.26 | 20:36

3
европа приключи моме . преди 8 дни няма европа няма шенген италианците ще ви разтурят след 3 месеца.

2020.03.26 | 19:27

2
Според Ева Майдел сега е моментът да помислим къде отиваме оттук нататък???? Това какво точно означава? Звучи като празно изказване.

2020.03.26 | 19:24

1
сега не е момента за говорене на общи приказки

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини