Министерството на здравеопазването стартира DMS кампания в подкрепа на българските медици, работещи в условията на COVID-19

Днес най-важното е усилията на всеки от нас да бъдат насочени към това, заедно, като общество, да преминем през изпитанието COVID-19 и да излезем от него не просто по-силни, а и единни.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 14119

Сега от най-голяма подкрепа се нуждаят здравната ни система и всички онези хора, чиито професионални знания и опит са фокусирани върху това да гарантират на всички нас адекватна медицинска грижа по време на пандемия.

Това е трудна задача, изискваща съпричастност. Затова призоваваме българските граждани, които имат възможност, да бъдат солидарни и да се включат в кампанията, дарявайки 1 лв. чрез изпращането на SMS с текст DMS SOLIDARNOST на кратък номер 17777 за трите мобилни оператора в България (не се удържа ДДС).

ВМА: Сплотени може да се справим с всяка трудност!

Всички набрани средства ще бъдат изразходвани при пълна прозрачност. С направените дарения ще бъдат закупени необходима на лекарите специализирана медицинска апаратура и техника, лични предпазни средства с най-висок защитен клас, както и всичко друго, от което спешно се нуждаят болниците в условията на разпространяващата се коронавирусна инфекция.

Целта, която заедно си поставяме, е да бъдат събрани 5 млн. лв.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 14119

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

 1. 2020.03.26 | 18:55
  Моите средства съм ги дал в НЗОК,удържат ми ги всеки месец,да си ги вземат от там.
 2. 2020.03.26 | 18:38
  Аз лично няма да даря защото мисля : 1) държавата трябва да се погрижи ; 2) Преди пандемията лекарите виждаха пациентите като "касички " и гледаха как да изкопчат повече пари от пациентите си и вечно мрънкаха - а никой не напускаше ( след като все им беше ниска заплатата или условията на труд ) ; 3) Самите болници са ЧАСТНИ дружества и нито държавни органи или частни хора не са ми събирали пари за да подпомогнат фирмата ми !! А когато самите болници бяха на МИНУС , самите алчни медицински работници продължаваха да източват най- различни клинични пътеки от НЗОК и същевременно да искат пари и от пациентите си !? Ето затова не бих пратил ДМС за тяхната подкрепа
 3. 2020.03.26 | 18:36
  ЕС ни даде над 2 милиарда лева за борба с въпросният вирус, а министерството иска 5 милиона от нас! Къде са милиардите?
 4. 2020.03.26 | 18:28
  Защо все хората да дават последните си пари и за сираци и за всичко. Къде е държавата в цялата схема?
 5. 2020.03.26 | 17:46
  Ако парите от вноските ни в НЗОК не отиваха в лечение на неосигурени представители главно на гетата, за да се иска после финансиране на "надлимитна дейност" , ако НЗОК не се източваше с измислени диагнози и фалшиви хоспитализации според ред разкрити случаи в цялата страна, ако странно как доста шефове на болници са милионери според собствените им декларации и не са дарили по някой милион....та ако не беше всичко изброено можеше да искате дарения, но сега е срамно! Защото досега ние събираме капачки за кувьози, събираме за живитоспасяващи операции на дечица, а вие прибирате в болници всякакви маргинали и после - дайте! Оставете частните болници на акционерно финансиране и такова от здравни частни фондове и дарители и всичко ще е наред!
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Избрано от Интернет