Хора с увреждания шият маски

Фирма за текстилен печат и бродерия в центъра на София започна производството на маски. Липсата на клиенти през последните седмици е принудило служителите на фирма "Дибико" ЕООД - член на национален съюз на трудово-производителните кооперации да започне производството на предпазни маски.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12333

Фирмата е с 19 служители, като 10 от тях са с ТЕЛК. Ателието им е финансирано по програмите за разкриване на нови работни места за хора с увреждания.

 

Основната дейност на "Дибико" е шивашки услуги, изработка на текстилен печат и бродерия. Фирмата разполага с професионална техника за печат върух тениски и други текстилни изделия, изработка на сувенири и бродерия, но заради ситуацията по време на извънредното положение в и търсенето е започнала изработка на маски. Работи един служител в ателието и две работнички надомно, като за момента могат да предложат до 120 маски дневно.

Първоначалната идея е била да се изработят маски само за служителите на фирмата. След това от съседни фирми направили поръчки и в момента голяма част от клиентите са работодатели, които закупуват маски за служителите си, както и частни клиенти.

 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12333

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

  1. 2020.03.26 | 17:11
    Браво. Похвално. Веднага ке си закупим от тях.
  2. 2020.03.26 | 16:43
    ВСИЧКИ ШИВАШКИ ФИРМИ В БГ ШИЯТ МАСКИ ОТ 20 ДЕНА НАСАМ, И НЯМА И НЯМА.ДОСЕГА МИЛИОНИ ТРЯБВАШЕ ДА СЕ УШИЯТ.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет