Кметът на Пещера не знаел за нови случаи на коронавирус в града, научил от медиите

  • 24 март 2020 10:07

  • 1127
  • 1
Кметът на Пещера не знаел за нови случаи на коронавирус в града, научил от медиите
© Фейсбук/ Йордан Младенов

Кметът на община Пещера Йордан Младенов се обърна към жителите на общината, по повод излязлата новина в регионалните и национални медии, че в Пещера има два нови случая на потвърдени резултати за COVID 19, съобщиха от общинската администрация.

"Искам отговорно да заявя, че след официалното изявление за обстановката в града дадено в ранните часове на днешния ден от д-р Стоил Апостолов - управител на МБАЛ „Проф. Д. Ранев“, до излизане в медиите не съм получавал информация за новорегистрирани случаи на заболели от Пещера. Оказва се, че Кметът на Общината научава тази новина от медиите, а не от ресорните органи в лицето на РЗИ- Пазарджик. Искам да попитам кой е информирал медиите и защо това е направено преди данните да бъдат сведени първо до председателя на Оперативния щаб в мое лице?

Пациентката с коронавирус от Пещера е в по-добро състояние

Имам въпроси към Областния кризисен щаб и РЗИ- Пазарджик, които ще обсъдим на заседание на Общинския кризисен щаб утре в 08.30 часа, след което ще бъдат официално изпратени до посочените институции.

1. Кога са взети и изпратени ли са пробите до Референтната лаборатория за трите потвърдени случая?

2. Стигна ли се до отговор на въпроса: Ясно ли е кой е пациент „О“ от когото е разпространена заразата ? Има ли издадени предписания от РЗИ- Пазарджик за поставяне под карантина на близките на потвърдените случаи, тъй като към момента в Община Пещера не е постъпила информация за поставени под карантина близки на потвърдените случаи?

Жена от Пещера е с коронавирус

3. Установени ли са всички близки контактни на потвърдените случаи на COVID 19?

4. Взети ли са и кога проби от всички медицински лица, които са били в близък контакт с пациентите с потвърдени положителни проби?", се казва в обръщението на Младенов.

Кметът на община Пещера отбелязва също, че той и целия екип, както и колегите от Общински кризисен щаб ще търсят отговори на поставените сега въпроси.

"Отговорите ще научите и вие. Защото в създалата се обстановка желаем истината за нещата около коварния вирус да бъдат сведени с цялата си точност до знанието на цялата общност. Единствено при пълна прозрачност на ситуацията можем да работим пълноценно и адекватно за да се справим с предизвикателството пред което сме изправени", уточнява в обръщението си кметът на Пещера.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1127 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Алкохолик

2020.03.24 | 10:56

1
Кмете прати ми 5-6 кашона пещерска ракия.Социално слаб съм

Добави коментар

Водещи новини