Влезе в сила нов график на водоподаване за 11 населени места в община Перник

  • 24 март 2020 08:13

  • 863
  • 0
Влезе в сила нов график на водоподаване за 11 населени места в община Перник
©

От днес влезе в сила нов график на водоподаване за 11 населени места в община Перник - областния център Перник, гр. Батановци и селата Големо Бучино, Люлин, Дивотино, Мещица, Витановци, Ярджировци, Богданов дол, Черна гора и Лесковец.

Те вече получават вода през деня - от 6:00 ч. до 22:00 ч. Чешмите на живущите в Перник, Батановци и 9-те села ще спират нощем - от 22:00 ч. до 6:00 ч. Досега населените места, водоснабдени от язовир "Студена", имаха вода по седем часа в денонощие - от 15,00ч. до 22,00ч.

Облекченият режим се въведе след пускане в експлоатация на новия водопровод от Мало Бучино до Перник. Оттам Перник черпи 300 литра в секунда и много малко количество от язовир "Студена".

Борисов към кмета на Перник: Пускаме водата, седнете с Емо Димитров на по ракия, хубаво е за дезинфекция! Поръчали сме 1 млн. теста за COVID-19

"Водопроводната връзка между София и Перник ни дава възможност да преминем на по-лек режим. В тази кризисна ситуация това е належащо, за да бъдат спокойни перничани и да спазваме всички превантивни мерки начертани от Националния кризисен щаб.", коментира кметът на общината Станислав Владимиров.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
863 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини