Забранява се ровенето в контейнерите за смет на територията на Община Бургас

  • 21 март 2020 15:27

  • 745
  • 1
Забранява се ровенето в контейнерите за смет на територията на Община Бургас
© Булфото (архив)

Забранява се ровенето в контейнерите за смет на територията на Община Бургас, с цел да се продотврати пренасянето на коронавирусна инфекция.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Заповедта е на кмета на общината Димитър Николов и е издадена днес. Кметът посочи като причина, възможността боклукът, изхвърлен от потенциално заразени бургазлии, подложени на домашна карантина, да е заразен. Николов информира, че мернето с дрон с термокамера в ромските квартали в Бургас е успешно начинание, предаде БТА. В един от кварталите, предимно с ромско население, дронът е засякъл четирима души с повишена температура.

Дрон ще мери температурата на ромите в махалите в Бургас

Кметът обясни, че локацията при две от лицата съвпада с адреси, които са подадени в РЗИ за задължителна карантина. Регионалната здравна инспекция ще прецени дали да направи тест на място на четирите лица, засечени от дрона.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Филип Епитропов
745 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
само да питам

2020.03.21 | 18:19

1
В София кога ще забранят ровенето по кофите за боклук, кога юе започне масова дезинфекция и до кога всеки върнал се потенциален заразоносител ще може безпрепятствено да се разхожда докато стигне до там за където е тръгнал.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини