83 доброволци ще помагат на Областния щаб за борба с коронавируса в Плевен

  • 19 март 2020 12:20

  • 193
  • 0
83 доброволци ще помагат на Областния щаб за борба с коронавируса в Плевен
© Pixabay

В Плевен 83 доброволци от страната се включиха в доброволческата кампания на Областния оперативен щаб за борба с коронавируса, съобщиха от пресцентъра на областната администрация.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32988

Те са се отзовали на призива на щаба за подпомагане медико-социалните дейности, произтичащи от условията на въведеното извънредно положение. Лекари, специалисти по здравни грижи, стоматолози, студенти, рехабилитатори, както и хора без медицинско образование са сред заявилите готовност да помагат. Доброволците са от Плевен и областта, от областите София, Велико Търново и Ловеч.

Очакват се нови доставки на защитни средства от Турция

От името на щаба изразявам искрена благодарност за активността на доброволците, които показаха, че обществото ни е сплотено, единно и отговорно, е заявил областният управител на Плевен Мирослав Петров, цитиран от пресцентъра.

Разпределението по дейности на заявилите готовност да помагат ще става съобразно техните компетенции и конкретните нужди към момента.

Доброволческата кампания стартира в началото на седмицата по идея на ръководствата на Държавната университетска болница "Д-р Георги Странски" и на Медицински университет в Плевен. Кампанията продължава да набира желаещи на тел. 064/886-100 или на e-mail: volunteerspleven@abv.bg. Доброволците трябва да посочват име, възраст, телефон, електронна поща, a за студентите - и курса на обучение.
 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
193 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини