Зорница Русинова: Държавата няма да изостави възрастните хора в такъв момент

  • 18 март 2020 19:28

  • 1229
  • 6
Зорница Русинова: Държавата няма да изостави възрастните хора в такъв момент
© Кадър - БНТ

Към момента сме освободили ресурс за 20 млн. лева към Министерството на здравеопазването като първи транш. Много важна е и подкрепата на общините, така че нека повече общини кандидатстват по програмата, която има за цел да подпомогне най-възрастните хора и уязвимите групи в малките населени места. Това заяви в предаването "Още от деня" зам.-социалният министър Зорница РусиноваЗорница Русинова Зорница Русинова е магистър по международни икономически отношения  от Университета за.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32987

Да помогнем на възрастните хора с допълнителна подкрепа. Общините изпълняват такъв тип проекти и около 43 000 души ежедневно се хранят от социалния патронаж. Ще стимулираме общините да поддържат всекидневна връзка с районните здравни инспекции, освен това правим анализ и на друга програма за споделяне на пакетите с храна. В готовност сме да намерим още резерви в програмата, тъй като за нас е важно да има гъвкавост във всички програми. Мога да кажа, че мобилизацията ни е наистина добра и за нас е важно средствата да достигнат до хората, обясни още Русинова.

МТСП ще осигури дезинфектанти на близо 7000 възрастни хора над 65-годишна възраст

Нека всички общини да направят анализ за това колко хора са в нужда, за да започне изпълнението по програмата, ако трябва да реорганизират част от социалните си дейности, каза още тя и увери, че по отношение на всеки домашен асистент, посещаващ адрес на възрастен човек, са взети нужните предпазни мерки.

Разполагаме с достатъчно маски и дезинфектанти. А и почти всички общини си въведоха горещи линии в случай че някой възрастен се нуждае от доставка на храна и лекарства, така че държавата със сигурност няма да изостави възрастните хора в такъв момент, категорична бе зам.-министър Русинова и уточни, че подпомагани няма да бъдат само възрастните, но и хора с хронични заболявания и хората с увреждания.  

Нашият ангажимент към изолираните хора е наистина много голям, каза в заключение Зорница РусиноваЗорница Русинова Зорница Русинова е магистър по международни икономически отношения  от Университета за.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1229 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Мунчо

2020.03.19 | 07:05

6
Гледайте в ЮТубе Пасков (задължително) и Киро Брейка. Пасков казва истината, но за съжаление е бяла лястовица, пък и хората не обичат да търсят истината! Просто ги мързи!
Незабравка

2020.03.18 | 23:55

5
Вие НЕ давате пари на работещите, а старите и болни хора сте ги зарязали напълно! Кучета гледате и храните, а възрастните ...кучета ги яли! Поне бъдете честни и когато отмине чумата, кажете колко милиона сте прибрали(откраднали) за смъртта на родителите си!
Стара чанта

2020.03.18 | 23:40

4
Тази селективна изберателност на вируса сигурно не е случайна! Удря предимно възрастните хора , вече в тежест и ненужни на обществото! Пробният експеримент върви, надявам се после да се публикуват и сумарните данни - като процент на пораженията, времето, необходимо за това, финансовите разчети - като разходи за разигралия се екшън и спестените разходи в резултат от изличаването на милионите пенсионери! Никой не смее да се поразрови по- надълбоко в цялата гнусна история - политиците мълчат, защото обслужват шайката , управляваща света, и се правят на ,, много загрижени " , хората с многото пари си траят, защото не искат да си загубят безпроблемното си / и два пъти по- безполезно / живуркане .... Не ми се мисли КАК ще е след 500 години - Шайката, тръгнала да завладява Космоса !
Хуавей

2020.03.18 | 23:21

3
Държавата? Той Боко ги съсипва вече повече от 10години. Подложил ги е на пълен геноцид!Сега ги оставя и на вируса .Без маски, дезифектанти и медикаменти! НЯМА ДЪРЖАВА!
От партия ГРОБ

2020.03.18 | 20:52

2
Тя ги е изоставило, много отдавна, вече 30 години. Анатема, боклуци!
....

2020.03.18 | 19:43

1
Дайте пари на хората,те сами ще си купят дезинфектанти.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини