Нови мерки срещу коронавируса и в подкрепа на възрастни хора обяви община Вършец

  • 18 март 2020 15:30

  • 728
  • 0
Нови мерки срещу коронавируса и в подкрепа на възрастни хора обяви община Вършец
© Wikipedia

Нови мерки за избягване на заразяване с COVID-19 и за подкрепа на възрастни хора обяви общината във Връшец.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32988

Със заповед на кмета Иван Лазаров се определя отговорник за доставки на храни, лекарства и стоки от първа необходимост до домовете на самотни, възрастни и трудноподвижни хора, които нямат близки и няма кой да се грижи за тях и да им купува необходимите неща. Въпреки критичното положение, община Вършец ще продължи да изпълнява социалната услуга "Домашен социален патронаж" и нуждаещите се хора ще получават храна в домовете си, предава БТА.

Забраниха пазара на открито в община Вършец

В заповедта се напомня на работещите магазини и аптеки да осигурят дистанция от 2 метра между отделните клиенти, да не се допуска струпване на хора на едно място и да се ограничат максимално социалните контакти. Припомнят се основните мерки за предпазване от заразяване - избягване на ръкостискането, да не се докосват очите, носа и устата, да се спазва добра лична хигиена, чрез често миене на ръце със сапун и вода, да се ограничи общуването с хора, завърнали се наскоро от чужбина, да се избягват контакти с хора, които кашлят или имат температура, да се почистват повръхностите на телефони, дистинционни управления, врати и т.т.

Кметът на Вършец препоръчва да домоуправителите на жилищни блокове в общината да правят ежедневна дезинфекция на стълбищата и общите части, а на собствениците на работещи обекти - да дезинфекцират помещенията.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
728 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини