Студенти и преподаватели по журналистика от СУ с остра позиция заради побоя над Слави Ангелов

  • 18 март 2020 13:56

  • 794
  • 2
Студенти и преподаватели по журналистика от СУ с остра позиция заради побоя над Слави Ангелов
© Булфото (архив)

Студентите, докторантите и преподавателите - цялата академична общност на Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет "Св. Климент Охридски", изразяваме остро негодувание от поредния брутален, варварски акт срещу нашия колега Слави Ангелов - разследващ журналист, и главен редактор на вестника "168 часа". Това се казва в позиция от академичната общност на Факултета по журналистика и масова комуникация /ФЖМК/ на СУ.

Припомняме, че Слави Ангелов беше пребит вчера пред дома си на "Дондуков" в София.

Ужасяващите действия, като нападения срещу журналисти, възмущават със своята безпардонност и незачитане не само на свободата на словото и на хората, които защитават гражданска позиция и работят в името на нормалната журналистика и за по-информирани граждани, но са е и грубо погазване на основни човешки права, се посочва в позицията.

Пребиха журналиста Слави Ангелов

"Пожелаваме на нашия колега Слави Ангелов сили и бързо възстановяване! Журналистическата общност и гражданското общество трябва да се обединят и да направят всичко възможно за прекратяване на физическата саморазправа с журналисти и на всякакъв натиск върху представители на четвъртата власт!", заявяват в своята позиция от ФЖМК.

Радина Лазарова
794 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
каскето вместо да дава акъли за вируси да вземе да

2020.03.18 | 14:23

2
каскето вместо да дава акъли за вируси да вземе да си върши работат и да разкрие претъпниците дето са сторили това с човеко вече си имаме батман (борисов)нени требва робин (гешев)имаме си

2020.03.18 | 14:21

1
Вместо да осъждате и да се вайкате от случващото се с журналистите ,трябва на висок глас да кажете ,че никога по-вече за разбойници ,бандити и за анархия и престъпници ,лъжци ,крадци олигарси тераси асансьори суджуци нямя дя глясувяге ,противен случай само празните ви приказки ще останат в пустинята

Добави коментар

Водещи новини