Община Ловеч оказва подкрепа на възрастни хора в домашна среда

  • 18 март 2020 10:48

  • 881
  • 0
Община Ловеч оказва подкрепа на възрастни хора в домашна среда
© getty images

Община Ловеч планира да обхване допълнително нуждаещи се чрез услугата Домашен социален патронаж, с цел осигуряване на повече възможности за подкрепа на възрастните хора във връзка с възникналата извънредна епидемична обстановка, съобщават от администрацията. Досега Общината оказва подкрепа по домовете чрез услугата на 301 възрастни хора над 65 години, които нямат възможност да се самообслужат. Най-много са в града - 195 лица, останалите са в населените места в общината.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32987

От администрацията посочват още, че санитарно-битови услуги от домашни санитари се предоставят на 20 самотно живеещи възрастни хора в невъзможност за самообслужване и лица с увреждания.

Мобилни интегрирани здравно-социални услуги по проект "Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в община Ловеч" ползват общо 161 потребители от града и селата. Услугите се предоставят почасово по график в домовете на включените потребители по проекта.

Община Ловеч ще дава консултации за COVID - 19 на два нови телефона

По механизма за лична помощ в община Ловеч се предоставя подкрепа от лични асистенти на 207 ползватели.

В двете специализирани институции на територията на общината се предоставят социални услуги на 70 възрастни хора и лица с увреждания. Резидентна грижа в среда, близка до семейната, получават 92 души.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
881 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини