Полицията в Разград проверява всички лица, които са под карантина

  • 17 март 2020 17:52

  • 1299
  • 0
Полицията в Разград проверява всички лица, които са под карантина
© Булфото (архив)

Полицията в Разград извършва проверки на всички лица, които са поставени под карантина. Това каза директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Ивайло Йовчев на заседание на Областния кризисен щаб за борба с коронавируса.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33002

Той уточни, че спрямо един човек е образувано досъдебно производство за неспазване на наложените мерки. Според данните той е напуснал страната. Мъжът ще бъде подведен под наказателна отговорност, посочи старши комисар Йовчев. Той подчерта, че полицията започва и проверки против спекулата в търговските обекти на територията на областта.

Иван Гешев поиска почти военно положение у нас

В региона няма регистрирани съмнителни или потвърдени случаи на коронавирус, информира директорът на дирекция "Надзор на заразните болести" в Регионалната здравна инспекция д-р Рени Кирякова. Под домашна карантина от Разград и областта са поставени 14 човека, като четирима от тях са от областния център. Днес в здравното ведемство е съобщено за още две лица, завърнали се от Италия, посочи д-р Кирякова и уточни, че с разширяването на списъка с рискови държави, се очаква броят на хората под карантина да се увеличи.

Зам.директорът на РЗИ д-р Анатолий Стойнов заяви, че по линия на БЧК пристигат 1700 чифта защитни очила и 800 предпазни маски, които ще бъдат разпределени между трите лечебни заведения в областта, Спешна помощ и общопрактикуващите лекари.
Членовете на Областния щаб гласуваха да се отправи искане към Агенцията по безопасност на храните за предоставяне на дезинфектиращ препарат за нуждите на институциите и общините в областтта.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1299 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини