Транспортният министър: Временно се спира провеждането на шофьорски курсове

  • 13 март 2020 19:36

  • 2865
  • 1
Транспортният министър: Временно се спира провеждането на шофьорски курсове
© Булфото (архив)

Превозвачите са притеснени, че се задържат товарите. Днес имаше проблеми на италиано-словенската граница. Това заяви на брифинг след извънредното правителствено заседание министърът на транспорта Росен Желязков. 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32980

"Тежките мерки възпрепятстват движението на стоки. Председателят на ЕК пое ангажимент да се създадат коридори. Имаме уверението, че проблема със стоките ще се реши", каза още той.

Въведохме мерки като в Италия: Ще работят само хранителни магазини и аптеки

"България не затваря своите граници. Страната ни гарантира спокойното преминаване през територията. Същото важи за железопътния и въздушния транспорт. Искаме да осигурим безопастни доставки", допълни транспортният минситър  

Ще гарантираме и сигурността на входните точки на страната -  гарите, автогарите и летищата. Днес екип провери Летище София, тъй като имаше сигнали, че мерките са безопастност са недостатъчни", коментира Желязков.  

"Печатните произведения ще продължат да се произвеждат. Знаете, бензиностанциите и хранителните магазини ще са отворени", разкри транспортният министър. 

"От 16 март се спира провеждането на теоритични и практически изпити за водачи на МПС, както и такива за капитанско свидетелство. Целта е да ограничим струпването на хора на едно място. Мерките са временни, в срока на извънредното положение", завърши Росен Желязков. 

Мерките в секторите "транспорт" и "съобщения" ще се публикуват на страниците на изпълнителните агенции и на държавните предприятия.

Припомняме, че по заповед на здравния министър от днес до 29 март ще работят само хранителни магазини и аптеки, а до 13 април е обявено извънредно положение в България. Причината за извънредното положение е разпространението на коронавируса - в България заболелите вече са 30 души с една жертва - 66-годишна жена.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време:

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
2865 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
.

2020.03.13 | 19:54

1
Олиииии, ама как така? Хората разчитат, че ще могат да вземат книжка навреме за да превозят пуйките си до пазара. Вие така ще сринете държавата!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини