Установена е лоша хигиена в 24 автобуса в Община Бургас

  • 13 март 2020 09:04

  • 599
  • 0
Установена е лоша хигиена в 24 автобуса в Община Бургас
© Булфото (архив)

Установена е лоша хигиена в салоните на 24 автобуса, собственост на седем фирми, извършващи превоз на пътници от различни общини на страната до двете централни автогари в Бургас. Проверките са извършени заради наложените мерки за превенция и контрол на вирусните инфекции и предпазването от разпространение на коронавируса. Това съобщиха от пресслужбата на Община Бургас.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33015

Водачите на автобусите са предупредени, че няма да им бъде разрешен достъп до автогарите за следващ курс, ако не дезинфекцират и почистят пътническите салони. Ще бъде отнет допускът на транспортните фирми, които извършат второ нарушение, обясниха от общината. От ръководството й са изпратили своите изисквания за дезинфекция на превозните средства и до ДАИ с искане за увеличаване на контрола на транспортните фирми.

По повод мерките за превенция и контрол на вирусните инфекции, кметът Николов е разпоредил от днес интервалът между курсовете по линии Б1 и Б2 в сутрешните часове да бъде намален. През делничните дни, в часовия диапазон от 6.30 до 8.30, автобусите ще пътуват по-начесто. Целта е да не се препълват и на пътниците да бъде осигурено повече лично пространство.

 

Кметът на Бургас: Ще се справим!


От местната община информираха, че общинското предприятие "Морски знаци" и три частни бургаски фирми са започнали производството на защитни маски и приемат поръчки за направата им.

 

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Десислава Станева
599 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини