Столична община ни пази от коронавируса с допълнителна мярка в автобусите

  • 11 март 2020 16:23

  • 1161
  • 3
Столична община ни пази от коронавируса с допълнителна мярка в автобусите
© Булфото (архив)

Решението по отношение на ваканциите и дали да се затворят детските градини градини се решава от РЗИ. Щом експертите са преценили детските градини да са отворени, то трябва да е така. Това заяви в предаването "Плюс-минус" по Нова телевизия зам.-кметът по транспорта на София Кристиан Кръстев

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32777

"Столичният кризисен щаб се проведе заедно с Националния кризисен щаб. Имахме и предварителни мерки срещу разпространението на коронавируса – искахме да обезопасим градския транспорт, детските градини и училищата", каза още той.

"Имаме 50 метровлака и 500 автобуса, които се почистват ежедневно. Освен това превозните средства се дезинфекцират при прибирането им в депа. Мерките, които се предприемат са изключително стриктни. Допълнително съм разпоредил шофьорите да отварят вратите на автобусите, без пътниците да се налага да натискат бутона", разкри Кръстев.

Зам.-кметът на София: Без паника - градският транспорт се дезинфекцира

"Няма какво повече да се направи по отношение на градския транспорт. Важно е хората да имат лична хигиена", допълни по темата зам.-кметът по транспорта на София. 

"Пандемия в София няма – говорим още за единични случаи, затова и градският транспорт е отворен", разкри Кристиан КръстевКристиан КръстевКристиан Кръстев е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията от 12 март до

"Няма място за притеснение, а паниката не е добър съветник. Моля, ако хората се почувстват зле, нека се информират от сайта на Министерството на здравеопазването. При симптоми гражданите да не отиват в болница, а да звънят първо на личния си лекар", апелира зам.-кметът по транспорта на столицата. 

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време: 

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
1161 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
гост

2020.03.11 | 23:08

3
Късно. Вчера установили корона вирус на жена с пневмония, днес жената е покойник. Колко време е била болна жената и колко са контактували с нея …. ще разберем до 2 седмици. Много късно !!!
и ко

2020.03.11 | 17:57

2
В някои от най-натоварените линии, пътниците са средно 60-80 без разстояние един от друг ;)
така е, истината боли

2020.03.11 | 17:28

1
Качете се в трамвай 20, няма и следа от дезинфекция в нито една мотриса !!! По лампите и прозорците има килограми пра

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини