Тежко екипирани мъже чистят градските коли във Велико Търново

  • 10 март 2020 12:49

  • 5365
  • 2
Тежко екипирани мъже чистят градските коли във Велико Търново
© Даниел Панов, Фейсбук

Служители, оборудвани с предпазно облекло от глава до пети, дезинфекцираха колите от градския транспорт в Велико Търново. В официалния си фейсбук профил кметът Даниел Панов публикува снимки от акцията. Мерките са свързани с предпазване от появи на коронавирус.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32990

Всяка вечер в гаражите на превозвачите „Надежда“ и „Алекс Ок“ се извършва дезинфекция на автобусите от градския и крайградския транспорт. Превозните средства се обработват със специални машини и препарати от служители на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Работещите в транспортните фирми са снабдени с дезинфекционни материали за дръжките и ръкохватките в салоните.

Ще използват активен въглен от костилки на кайсии в маските срещу коронавируса

"Сформираният с моя заповед общински щаб стриктно следи за изпълнението на превантивни мерки, набелязвани срещу разпространението на остри респираторни и вирусни заболявания. За детските градини и яслите са осигурени дезинфектанти, а в сградите не се допускат външни лица и родители. Оставянето и взимането на децата ще става на входа на съответното учебно заведение", обяви Панов.

Сн. Фейсбук

"Към настоящия момент грипната ваканция е със срок до 15 март включително. С необходими материали и пособия за дезинфекция са снабдени всички училища. До второ нареждане са отложени всички обществени събития, прояви от културния календар и с участието на деца, независимо дали са на открито и на закрито. Мерките, които сме взели, са превантивни. Няма поводи за паника, необходимо е просто всеки да е отговорен към личната си хигиена и здраве и да следва инструкции на здравните институции", обяви още той.

Сн. Фейсбук

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
5365 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
gost

2020.03.10 | 14:25

2
Вируса само като ги види тия ще умре от стра
Теди

2020.03.10 | 14:24

1
Най накрая ще спре да„ лепне ” всичко вътре в маршрутките и рейсовете. Сега остава и по възрастните гаждани да започнат да използват салфетки за носовете. Ама и с тия ниски пенсии а дано ама надали.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини