Зам.-кметът на София: Без паника - градският транспорт се дезинфекцира

  • 09 март 2020 17:50

  • 633
  • 1
Зам.-кметът на София: Без паника - градският транспорт се дезинфекцира
© БТВ

Взехме мерки срещу коронавируса още преди обявяването на епидемията в световен мащаб. Предприетите мерки са по препоръки на РЗИ - закупихме дезинфектанти и предпазни средства. Това заяви в предаването "Лице в лице" по БТВ зам.-кметът по транспорта на София Кристиан КръстевКристиан КръстевКристиан Кръстев е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията от 12 март до

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32987

"Всички превозни средства се дезинфекцират. Изпълняваме всичко необходимо от много седмици. Дезинфекцираме седалките и дръжките в градския транспорт на всеки няколко часа", каза още той.

В София дезинфекцираха автобусите и метрото

"Няма място за паника. Трябва да сме спокойни, за да се справим със ситуацията", призова Кръстев за създалата се ситуация около коронавируса.

"Сутрешните пикове часове в градския транспорт продължават. Препоръчвам използването на предпазни маски, ако нямате такива – може и с шал", разкри зам.-кмета по транспорта на София. 

Кристиан КръстевКристиан КръстевКристиан Кръстев е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията от 12 март до коментира и разширяването на зелената зона в столицата: 

"Логиката е да се увеличава цената на дадена зона, когато тя се запълва всекидневно на над 90%. Това е обществена услуга, а гражданите, които живеят около зоните сами искат увеличение на цената", заяви зам.-кмета по транспорта на София.

"Има идея за увеличаване на цената за паркиране в "синя" и "зелена зона", както и за удължаване на максималния престой", каза още той. 

"Искаме гражданите да се обърнат към използването на градския транспорт – работим по довеждащия транспорт и обновяването на превозните средства", завърши Кристиан КръстевКристиан КръстевКристиан Кръстев е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията от 12 март до

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
633 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Софиянка

2020.03.09 | 20:42

1
Доживя

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини