Да гледаш страшно ли е достатъчно да станеш политик или трябва и малко расизъм?

  • 06 март 2020 17:26

  • 12377
  • 0
Да гледаш страшно ли е достатъчно да станеш политик или трябва и малко расизъм?
©

Ясен е Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в – влиза в политиката. Под една или друга форма. Вие ще си го изберете. Проучвания, статистики – всичко сочи, че и него ще го инсталирате в политиката. 

Не бе, спасител е той, той ще ни оправи – чувам да казвате. Мхм… точно така ще стане, вервайте му! Той е печен – за 799 дни (един на промоция) ще ви оправи. 

За няколко десетилетия социализъм и още няколко – постсоциалистически чалга-експерименти, мозъкът на българина така се маринова, че всеки, който се появи на телевизора, може да го води за носа. 

Славчо Т., който през деветдесетте, докато ви биеха и рекетираха, ви обясняваше от телевизора, че мутрите са печени, щото са „мъжки момчета“, а те му плащаха, за да ги забавлява, днес е патриот. Ама от тия, дето обичат да обръщат словата на Левски по техния си начин: „Думи, думи трябват, не дела!“ 

По делата, ако трябва да го познаете: той е човекът, който, както казахме, ви обясни, че мутрите, дето ви рекетираха, биеха, дето ви вкопчиха в робство – да им работите днес за по 500 лв. заплати във фабриките, цеховете и магазините, които заграбиха, са „мъжки момчета“ и са печени, и са готини, а вие сте загубени, щото не сте като тях – печени. Ами за него са печени. 

По думите, ако трябва да го познаете: г-н Клише. Сега пак бръкна в торбата с изпробваните клишета и извади най-смрадливото: расизма. Чиста биология: тия, дето са различни от нас – най-лесно ще ги намразим. За справка: Хитлер… при него сработи, що да не пробва човекът и той? При Волен сработи. При Орбан сработи. При Тръмп сработи. При Джонсън сработи. При ККК сработи…

Наистина ли… не бе!—наистина ли само толкова може политическата ни сцена? Това ли е най-доброто, което можете да измислите – Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в вее трибагреник с аромат на кебапчета и сливова и вика: смрът на бежамците!!111!1 

Тъкмо си помисля, че сме стигнали дъното и нова тиня…

Блясъкът – изречение по изречение: 

Вирусът на така наречените бежанци“, казва Слави. 

Какво, по дяволите, означава „така наречените“? В страните им има война. Убиват ги. Така, както (хайде на тоя език да заговорим:) турчин бащино ти огнище – помниш ли? Епопеи; панорами плевенски, „Под игото“; робството; песни; а-у; петстингодини… е, същото е, че и по-страшно. Бягат хората. СПАСЯВАТ СЕ! Това е дефиницията на „бежанци“. Ако ще трябва да си обясняваме елементарни речникови значения на думите, може би… може би не сме за политиката, а? 

Имате срещу себе си човек, който: а). не знае какво е „бежанец“; б). много добре знае, но се прави на ударен. Кое от двете ви харесва повече? 

Нататък:

„…коронавирусът е по-скоро медийна измислица“… без коментар. Тука вече виждам извънземните, Ванга, световният заговор и правителството в сянка, което дърпа конците, сипе отрова от НАТОвски самолети и е подменила правителството с роботи, а медиите измислят коронавируси. Елементарно. Мноооого елементарно. Изтърва голяма част от що-годе интелигентните расисти току-що. 

Ама наистина е така“. Силен литературен похват! Ама наистина бе, ей. 

Вирусът на така наречените бежанци“. Сравняваме бежанците с вирус, който убива хора. Зигхайл бе, велик си! Ех, чичо ти Адолф да можеше да те види, да те чуе, как щеше да се гордее. 

Теб, ако някой те сравни с вирус и те нарече това, което ти наричаш тези хора, ще го съдиш за клевета, нали? Но те са беззащитни, няма как да те осъдят за обидите и за това, което им причиняваш. Лесна мишена са. Браво, хитро. Стигнахме до там, че бежанците да заобикалят България и да се опитват да бягат от нея, а ние… ние се гордеем с това и се бием в гърдите: Булгар, Булгар. 

… бежанци, които ще искат да променят начина ни на живот“. Има много медии, които умишлено всяват ТОЧНО този страх, използвайки малкото на брой нахални и агресивни мюсюлмани, които наистина искат това. Но те са малко и, ако обикновеният българин не го знае това, то е непростимо човек с политически апетити да не го знае… или да се прави, че не го знае.

По същата логика, може да говорим за учиндолските мигранти, идващи в София, например, нагло и агресивно налагащи тяхната си чалга-музика, тяхната си чалга-култура, техните си чалга-приятелчета мутри, техните чалга-моди, чалга-жени… и казват: на който не му харесва, да се маха бе!—тука е нашто царство. Защото, Трифонов, на мен лично никой бежанец не ми е променил начина на живот, но един учиндолски имигрант ми го промени – и на мен, и на приятелите ми, на цялата ни културна (както обичате да казвате) среда, на цялата ни музикална среда, проми мозъците на много млади и ги научи, че мутрите са „мъжки момчета“, курварлъкът е занаят, а чалгата—добра култура, че ти ставаш за политиката, а анцузите са официални дрехи. Не знам… бежанците толкова нищо не са могли да разрушат никъде. 

***

Най-елементарният, евтин трик в политиката днес може да се обрисува ето така:

И, ако щете вярвайте, това работи и все повече хора (както виждате!) го използват. Но по-лошото е, че повече и повече хора им се връзват! 

***

„… те трябва да бъдат спрени със всички средства, по всякакъв начин, защото нямат място в нашата държава“ Да разбирам, че ти – кандидат-политикът, днес – 21 век, 2020 г. зовеш за саморазправа с мъже, жени и деца, останали без нищо, рискували си живота, за да стигнат до тук, за да си осигуриш гласовете на тълпата? Това ли да разбирам – че човешкият живот няма стойност за теб? За биомасата, дето се страхува от бежанците, не ми говори – те са ясни, те се страхуват от всичко, от което ти и тия като тебе им кажете да се страхуват.

Трифонов за бежанците: Те са истинският вирус и нямат място в нашата държава

За пример вижте как действат унгарци, гърци…“ Действат като дебили, що за пример беше пък това? Това, че съседите ти се държат като малоумни, не ти дава правото да ги имитираш с чиста съвест. Просто там популистите, славитрифоновците, расистите и жадните за власт некадърници се докопаха до власт. Други въпроси?

И техните държави са членки на Европейския съюз, но са готови на крути мерки за да защитят живота на гражданите си“… Трифонов, позволи ми да преведа на драгия читател какво си искал НАИСТИНА да кажеш тук, а именно: И техните държави са членки на Европейския съюз, но въпреки това са успели да изманипулират гражданите си, че да си защитят властта

Понеже Facebook е блокирал поста на Трифонов, той направи това, което всеки на неговото място – начинаещ популист-националист с мераци за властта и политически умения, започващи и завършващи с фантазията и благоразположението на някой съветски проектант на млади „лидери“ – щеше да направи, а именно: оплака се, че му нарушават „свободата на словото“. Обяснявам: проповядването на омраза и подстрекателството към саморазправа, насилие и евентуалното избиване на хора по границата не е свобода на словото. А е опит на един мини-диктатор в процес на изготвяне да се възползва от демокрацията, да се издигне благодарение на „вратичка в нея“ – именно свободата на словото – и после да я задуши. Справка: отново Хитлер. Спокойно, ще влезеш в политиката, но да си знаеш отсега – тези, които ти правят проекта, никога няма да ти изпуснат юздите толкова, че да започне нещо наистина да зависи от теб. Успокой се. 

Фейсбук цензурира Слави Трифонов заради "Боят настана"

Една женица под поста написала: „За свободата се иска смелост! За смелостта се иска лудост! Зад лудостта трябва да стои кауза! А зад каузата - безкористност и чисто сърце!

Госпожа, да Ви кажа ли къде си сбъркахте сметките в това изречение…? Ще се сетите ли сама кой компонент липсва?

„…това е инвазия“. Знаем я тази песен – и преди тебе я пееха други хора: страхувайте се, страхувайте се, паникьосайте се и вземете решението да ме изберете мен!—аз съм Свети Георги, ще убия змея, нищо, че съм по-измислен герой и от змея. 

Втори пост на Трифонов… продължение, дето се вика…

Днес фейсбук изтри това мнение. Защото според фейсбук, това мое мнение съдържало език на омразата. По тази логика не мога да публикувам песента “Боят настана” във фейсбук, защото съдържа език на омразата“. Виждам, че се опитваш да направиш антиреклама на Facebook, като го громиш и заклеймяваш; и любимото ми – изписваш го с малка буква, но, ако беше написал думата фейсбук още един път, от фейсбук щяха да се свържат с теб, за да ти платят хонорар за рекламата, която направи на фейсбук, докато се опитваше да направиш антиреклама на фейсбук. Само секунда, да довърша нещо… фейсбук фейсбук фейсбук фейсбук фейсбук. Така – да продължим нататък:

„Боят настана“ е песен, която не съдържа език на омразата и можеш да си направиш експеримент, пък да видим дали ще я изтрият. Аз залагам на: „не“. 

Изречението ти можеше да е следното: „… мое мнение съдържало език на омразата. По тази логика не мога да публикувам [Свобода или смърт/химна/снимка на Левски] във фейсбук, защото съдържа език на омразата“. Не е вярно, но хвърлянето на случайно подбрани патриотични символи заменя нуждата на читателя да мисли и директно включва автопилота: това е антибългарско. 

И по смисъла на българската конституция, на българска територия, спазвайки всички закони, на български език мога и ще се изразявам свободно докато съм жив“… Ей. Ей, ей… уооуу, къде отидохме! Чакай, че ми се прииска да стана, да изпея химна.  

„… И нито фейсбук, нито която и да е организация или личност могат да ме спрат“. Виж сà… от фейсбук май могат, а…? Гледай как баш си можаха. Ама те Facebook са частна компания и могат да си правят каквото си искат с частната си собственост, която са ти дали безплатно да ползваш. А и, както изглежда, не се впечатляват от армията сценаристи на повикване, дърпат шалтера и те пращат да се правиш на репресиран. 

Да се правиш на патриот, политик или какъвто там си искаш, на гърба на хора, които бягат, за да си защитят живота и които се борят за бъдещето си и бъдещето на децата си, е долно (Самият Трифонов го пише в поста си: „Всяко живо същество се стреми към свободата“, но доколко го разбира… това е друг въпрос. Според мен—лично мнение: ако Османската империя някога имаше славитрифоновци и Facebook, те най-вероятно щяха по всички правила на пропагандата да громят делото на Левски и да го заклеймяват, защото се опитва да даде свобода на ордите български рая, които да застрашат живота на мирните хорица в империята. И тези малки политически кречетала щяха да подхванат рефрена със „сигурността“, дето лошият Левски иска да им отнеме… Въпрос на интереси и доколко публиката е склонна да вярва на тъпотии, нищо повече, ако питате мен).

А заедно с това – да го правиш на гърба на българите, които и без твоите глупости, живеят достатъчно зле, а ти им насаждаш още и още страхове и ги паникьосваш, е толкова държавническо, колкото Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в е морален стожер, разбира се. 

И се надявам проектантите на проекта „Слави-политик“ да се провалят… не гръмко, няма нужда, тихо да се провалят, все едно никога не са се пробвали. Но поне благодарим, че свали маската и ни разкри в кой отбор играе. 

Ако ли не, ако ли той стане фактор в политиката… мога да кажа само едно: беге избирателят си заслужава всяко, ама всяко нещо, което му се случва и докато е жив и мърда, трябва да е благодарен, защото и това му е много. 

 

Патриот е - душа дава
за наука, за свобода;
но не свойта душа, братя,
а душата на народа!
~ Христо Ботев, „Патриот“ 
 

Последвайте канала на

Александър Томов
12377 0

Свързани новини

Водещи новини