Цеките: Срещу efbet няма никакво разследване

  • 06 февруари 2020 16:57

  • 115
  • 0
Цеките: Срещу efbet няма никакво разследване
©

Когато в сериозния бизнес интересите на някой конкурент са засегнати, идва ред на мръсните номера и незаконните методи.

Боян и Цветомир Найденови са изпитали на гърба си целия арсенал от некоректни похвати, използвани от техните съперници на хазартния пазар: заплахи, изнудване, създаване на административни пречки, пускане на неверни слухове…

Каква е истината за имотите и милионите в чужбина на Цеките

Боян и Цветомир Найденови са в хазартния бизнес от около 30 години, като в началото са съдружници с Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от в „Еврофутбол“. „Еврофутбол“ всъщност е създадена от техния баща Стефан Найденов – Цеката, като Божков се включва в последствие. От 2006 г. ръководят собствена компания ефбет. Това е първата частна платформа за онлайн залози у нас. В нея те нямат съдружници. По времето, по което стартират онлайн бизнеса си у нас, все още подобен тип хазартна дейност не е регламентирана от българския закон, така че Цеките кандидатстват за лиценз за онлайн букмейкър в Малта. Островната държава и членка на ЕС, по това време се оформя като своеобразен хъб, където много от европейските оператори получават лицензите си.

Макар дълго време да не попадаха във фокуса на внимание на медиите, през последните месеци Боян НайденовБоян НайденовБоян Найденов е роден в София. Боян Найденов и брат му Цветомир Найденов започват семеен бизнес с и Цветомир НайденовЦветомир НайденовЦветомир Найденов е роден на  28 февруари 1973 година в София. Изучавал е Счетоводство и контрол в са чести герои на очевидно преднамерено негативни публикации. Едно от основните твърдения в тях е, че те притежават незаконни имоти в Малта и други държави. Братята коментираха по темата, че тяхната фирма „Бробет лимитед“, която ръководи онлайн бизнеса им, е регистрирана именно в Малта. Там и до днес е се води нейното седалище. Цветомир НайденовЦветомир НайденовЦветомир Найденов е роден на  28 февруари 1973 година в София. Изучавал е Счетоводство и контрол в обаче е категоричен, че двамата с брат му не притежават недвижими имоти там. Що се отнася до другите държави, истината е, че в момента Цеките работят върху стартирането на дейността на компанията си и в Италия, Испания и Сърбия. Пускането в действие на онлайн платформи обаче не е свързано с покупка на имоти.

Българският спорт продължава своето развитие благодарение на Efbet

Рекет срещу собствениците на ефбет

Първата българска компания за онлайн залози efbet в началото не е представлявала интерес за конкурентите си (през 2004 г. Божков отказва съдружие). След като след няколко години става ясно обаче, че това всъщност е доста печеливш проект, започват атаките. Неведнъж съдружникът на Цеките в „Еврофутбол“ Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от е заявявал желанието си да бъде включен в онлайн бизнеса, при това с мажоритарен дял. Отказът на Найденови обаче е предизвикал многократни случаи на изнудване. През 2016 г. Божков използва влиянието си в комисията по хазарта, за да забави издаването на лицензи на efbet. Това неофициално е потвърдено от представител на комисията, който го определя като „приятелски огън“. Случаите са многобройни, но чашата прелива през 2019 г., когато Божков иска от Цеките или 51% от ефбет, или плащане от тяхна страна към него на 10 млн. лева на година. За да бъде по-убедителен, Божков ги заплашва, че при отказ, ще ги „ликвидира“.

Цветомир и Боян Найденови подават сигнали за тези заплахи и те в момента се разследват. Собствениците на ефбет сигнализират още и за укриване на данъци от фирмите на Божков. Цеките определят като абсолютно безпочвени твърденията, че и срещу тяхната компания се води разследване. „Ние все още имаме малки дялове в няколко от фирмите, в които сме работили с Божков. Но във всяка от тях той има мажоритарни проценти и счетоводството се води от негови служители. Срещу ефбет няма никакви разследвания. Дори и да се появят сигнали за нарушения от наши недоброжелатели, това не ни притеснява. Фирмите ни са изрядни, плащаме коректно всички данъци и счетоводството ни е прозрачно.“ – заявява Боян НайденовБоян НайденовБоян Найденов е роден в София. Боян Найденов и брат му Цветомир Найденов започват семеен бизнес с.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
115 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини