Министър Кралев награди Йоана Илиева за европейската титла на сабя при жените до 20 години

  • 04 март 2020 17:56

  • 363
  • 0
Министър Кралев награди Йоана Илиева за европейската титла на сабя при жените до 20 години
©

Министърът на младежта и спорта Красен КралевКрасен Кралев Красен Кралев е министър на младежта и спорта. Роден е на 2 януари 1967 година във награди с почетен плакет на ММС европейската шампионка на сабя при жените до 20 години Йоана Илиева.

Българката триумфира с титлата на първенството в хърватския град Пореч. Илиева заслужи златния медал с фантастично представяне. Тя постигна 11 поредни победи, а във финала се наложи над рускинята Дария Дрозд с разгромното 15:6.

Красен КралевКрасен Кралев Красен Кралев е министър на младежта и спорта. Роден е на 2 януари 1967 година във поздрави Илиева за титлата от континенталното първенство, а председателят на Българската федерация по фехтовка Величка Христева изтъкна, че подобен успех страната ни не е имала от времето на братя Етрополски. Христева отличи и 14-годишната Емма Нейкова, която се нареди осма в надпреварата при жените до 20 години, след като в боя за място на полуфиналите загуби от Йоана Илиева със 7:15.

Спортният министър пожела успех на Илиева на предстоящия през април олимпийски квалификационен турнир. Само победителката в него ще получи право на участие на Летните олимпийски игри в Токио. Надпреварата ще се проведе в испанската столица Мадрид.

Почетен плакет на ММС министър Красен КралевКрасен Кралев Красен Кралев е министър на младежта и спорта. Роден е на 2 януари 1967 година във връчи и на личния треньор на европейската шампионка Ивайло Воденов.

Последвайте канала на

Novini.bg
363 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини